Picklebal
Image default
Aanbiedingen

Hout zagen, de mooiste klus voor buitenmensen!

Hout zagen, de mooiste klus voor buitenmensen!

Hout zagen, een oud en helaas steeds minder uitgeoefend ambacht, maar wat is er nou lekkerder dan een frisse lucht en werken met je handen in de natuur? Het hakken en zagen van hout zorgt niet alleen voor een ouderwets gezellig gevoel, het brengt ook nog eens veel voordelen met zich mee. In deze blog lees je meer over de voordelen van hout zagen, hoe je een houtkachel kan koppelen aan je CV, tips voor het vervoeren van hout in een aanhanger met netten, veiligheid en alles wat je moet weten over motorzagen en bijlen.

 

Voordelen

Het zagen van hout biedt vele voordelen, naast gezond bewegen in de frisse buitenlucht is het zagen van hout een mooie manier om duurzaam bezig te zijn en bij te dragen aan het verminderen van broeikasgassen. Hout zorgt namelijk voor een milieuvriendelijke vorm van verwarming. Zo kan je bijvoorbeeld een houtkachel koppelen aan je CV systeem. Door het aanleggen van een aparte circulatieleiding zal de warmte van de houtkachel gemakkelijk en veilig worden overgebracht naar je centrale verwarmingssysteem. Dit is een relatief simpele en goedkope oplossing voor een duurzame en energiezuinige manier van verwarmen. Hout zagen kan dus voor flinke besparingen zorgen.

 

Transport van het hout

Een belangrijk onderdeel van het zagen van hout is het vervoeren daarvan. Uiteraard kan je geen complete boomstammen vervoeren in je auto. Hiervoor heb je een aanhanger nodig. Echter, onderschat het vervoeren van hout in een aanhangwagen niet. Zorg ervoor dat je het hout stevig afdekt met aanhangernetten om te voorkomen dat het hout tijdens het vervoeren van de aanhanger afwaait. Daarnaast moet je de aanhanger juist vullen. Stop zoveel mogelijk brandhout in de aanhanger zonder deze te overladen. Het zou je immers maar gebeuren dat er onderweg flinke brokken hout van de aanhanger afvliegen of dat je aanhanger onstabiel wordt.

 

Veiligheid boven alles

Veiligheid is natuurlijk enorm belangrijk. Denk hierbij aan de veiligheid van de individuele persoon die gaat zagen, maar ook aan de andere mensen in de omgeving en de daarbij behorende eigendommen. Gebruik daarom altijd een motorzaag met een handvat voor twee handen. Zo heb je meer grip en is het makkelijker om de motorzaag te besturen. Is het zaagblad bot? Dan is het tijd om het te vervangen! Botte messen maken het werk alleen maar gevaarlijker en daarnaast vergen ze ook meer energie van de gebruiker. Is de motorzaag schoon en goed onderhouden? Ook dit is belangrijk omdat het je werk veiliger en makkelijker maakt.

 

Juiste techniek

Als je voorbereid bent om hout te zagen is het belangrijk dat je de vaardigheden van het zagen van hout onder de knie krijgt. Gebruik de juiste zaagtechniek en het juiste gereedschap. Dit geldt ook voor het gebruik van bijlen en ander gereedschap. Zodra je weet hoe je veilig en efficiënt hout kan je echt gaan investeren in jouw houtzaag hobby! 

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/