Picklebal
Image default
Aanbiedingen

3 manieren om ruimtegebrek in uw bedrijf op te vangen

3 manieren om ruimtegebrek in uw bedrijf op te vangen

Ruimtegebrek in uw bedrijf is erg vervelend en komt vaak voor op momenten dat u het er niet bij kunt hebben, bijvoorbeeld wanneer uw verkopen plots pieken. Ruimtegebrek kan leiden tot diverse problemen. Zo zal het steeds moeilijker worden om een geschikte plek te vinden voor het opslaan van goederen en dergelijke. Het kan dan al snel Tetris-achtige vormen gaan aannemen waarbij alles nog maar op één enkele manier past. Hier gaat veel tijd en dus ook geld bij verloren. Bovendien is het lastiger om dingen terug te vinden in een ruimte die helemaal tot aan de nok toe gevuld is. Redenen genoeg dus om extra ruimte te creëren. Dit kan op verschillende manieren. Hieronder willen we er drie toelichten.

 

Mezzanine vloer

De eenvoudigste manier om meer ruimte te creëren is door een mezzanine vloer te plaatsen. Dit is een stalen constructie die geheel zelfdragend is en die tussen twee verdiepingen geïnstalleerd kan worden. Een mezzanine vloer wordt ook wel tussenvloer of (op z’n Frans) entresolvloer genoemd, omdat het eigenlijk niets meer of minder is dan een extra verdieping. Maar wel eentje die behoorlijk wat meer ruimte geeft. Ruimte om te ademen én om spullen te stallen, kantoorruimtes te maken, et cetera.

 

Verbouwen

Soms kan het voorkomen dat u uw bedrijf gevestigd heeft in een pand dat wat betreft de indeling achteraf gezien eigenlijk helemaal niet zo geschikt blijkt te zijn. Dit kan het geval zijn wanneer het bijvoorbeeld uit veel verschillende kleine ruimtes bestaat. Deze kleine ruimtes zijn een stuk moeilijker in te delen dan één grote ruimte waardoor er al snel ruimte verloren gaat. In zo’n geval kunt u overwegen om het pand te verbouwen. Let er op dat u de dragende muren wel laat staan of zorg er bij verwijdering voor dat deze dragende functie wordt overgenomen door een balk of ander constructie-element.

 

Verhuizen

In een enkele situatie zit er helaas niets anders op dan te verhuizen. Bijvoorbeeld wanneer u het pand al meerdere keren opnieuw heeft ingericht, verbouwd en/of uitgebreid met een Mezzanine vloer. Er zijn dan geen mogelijkheden meer om nog meer ruimte te creëren. Verhuizen is dan de enige oplossing. Onze tip is om dan wel meteen een pand te kiezen waar u nog jaren mee vooruit kunt qua grootte. Zo hoeft u niet na een halfjaar alweer te verbouwen!

 

http://www.noltemezzanine.nl/