Picklebal
Image default
Particuliere dienstverlening

3x de oudste wijken van Breda met een verouderd riool

Breda behoort tot één van de meest gewilde steden van de provincie om in te wonen. En dat is ook niet zo gek, als het aan ons ligt. Gezellige restaurants. Varen op het water. Genoeg parken om in te relaxen. En een prachtige binnenstad met indrukwekkende gevels. Ja, hier ervaar je vanaf het eerste moment het bourgondische Brabantse leven. Maar oude en sfeervolle steegjes gaan ook hand in hand samen met een verouderd riool. Dit zijn de drie bekendste wijken waar een riool ontstoppen Breda de normaalste zaak van de wereld is.

1. Ginneken

Het Ginneken ligt net buiten het centrum van de stad. Wat je hier kunt verwachten? Een gezellig en knus pleintje. De mooiste boetiekjes om te shoppen. En de meest fantastische restaurants. Het Ginneken is van oorsprong het meest welvarende gedeelte van de stad. En dat zie je vandaag de dag nog steeds terug.

2. Centrum van de stad

Het centrum van de stad is een plek waar je nooit genoeg van gaat krijgen. Je hebt de keuze uit tientallen restaurants en alle highlights zijn lekker dicht bij elkaar gelegen. Hierdoor hoef je dus helemaal niet ver te wandelen om van de ene leuke plek naar de andere te komen. De Grote Kerk siert waar je ook bent de horizon en de binnenstad bruist op iedere dag van de week weer van het leven.

3. Belcrum

Belcrum is een wijk die pal achter het station van de stad gelegen is. Wat je hier kunt verwachten? Prachtige woningen die gebouwd zijn in de jaren ‘30. Schattige ergers, mooie schuifdeuren van glas-in-lood en plafonds met de originele balken. Ja, alle karakteristieke details zijn duidelijk terug te zien in de woningen in deze wijk van de stad. Het is dus ook niet zo gek dat deze wijk enorm gewild is om in te wonen.

https://rioolgroep.com/