Picklebal
Image default
Onderwijs

Dansworkshops: uit het hoofd, in het lichaam

De taal van het lichaam

Vaak weten we wel dat we meer aandacht aan ons lichaam moeten geven. Maar in de praktijk blijkt dat niet altijd eenvoudig. Voor veel dingen die we doen, moeten we nadenken. En als we anderen willen vertellen waar we mee bezig zijn, om hulp willen vragen of uit willen leggen hoe we ons voelen, moeten we wéér nadenken: om de juiste woorden te vinden. Zo vergeten we weleens dat er ook een heleboel wijsheid in ons lichaam zit. Dat ons lichaam ons dingen vertelt en dat we met ons lichaam ook dingen kunnen vertellen aan anderen. Ook kinderen zijn tegenwoordig al op jonge leeftijd druk in hun hoofd. Dans helpt kinderen de taal van hun lichaam te spreken.

Waarom dansactiviteiten op school

Wat je zelf niet goed kunt, kun je kinderen ook niet leren. De meeste mensen zullen het er wel over eens zijn dat het gezond is voor kinderen om lichamelijk bezig te zijn. En dat het goed voor hen is om verschillende manieren te leren om zich te uiten. Dus niet alleen met woorden, maar ook met hun lijf. Met beweging, met dans! Maar dat wil nog niet zeggen dat je dan ook meteen de tools in huis hebt om kinderen kennis te laten maken met dans. Om ervoor te zorgen dat ze zich overgeven aan de muziek en álles van zich afschudden. Dat is de meerwaarde van het organiseren van dansactiviteiten op school. Er zijn namelijk genoeg professionals die deze kunde wél in huis hebben. Omdat ze al talloze dansworkshops op school gegeven hebben.

Dansworkshops op school: van kleuterdans tot free running

Speciaal voor de allerkleinsten, is er kleuterdans. Voor oudere kinderen, zijn eigenlijk alle danssoorten geschikt. Laat kinderen een gave dans instuderen met hiphop of streetdance. Of neem ze mee op een swingende reis over de wereld met een workshop werelddans. En heb je weleens gehoord van free running, waarin je met vloeiende bewegingen hindernissen te lijf gaat? Dat is nog eens een metafoor voor het dagelijks leven! Net als een workshop dansexpressie trouwens: over uit je hoofd komen gesproken… Kortom: er zijn genoeg mogelijkheden voor dansworkshops op school.

https://www.grotebroer.nl