Picklebal
Image default
Onderwijs

De functie Office Manager

Ben je altijd als dé ‘regelneef’ binnen een groep gezien en voel jij je daar prettig bij? Wellicht is de functie van office manager dan iets voor jou!

Regelneef

Als office manager is het jouw taak om alles op organisatorisch en administratief gebied binnen het bedrijf op orde te krijgen en te houden. Iedereen in het bedrijf kent jou en jij kent iedereen. Iedereen weet jou ook te vinden, want je helpt jouw collega’s waar je kunt. Vaak doe je de werkzaamheden in een team, het secretariaat. Soms ben jij ook leidinggevende van dat team.

Functie-eisen

Plannen en organiseren is jouw tweede natuur. Je pakt alles aan, maar weet je hoofd koel te houden in stressvolle situaties en kan ook goed grenzen te stellen. Om alles goed op orde te kunnen houden, kan het niet anders dan dat je zorgvuldig en kritisch bent. Je weet op duidelijke, tactische en vriendelijke wijze te communiceren. Een goede beheersing van de Nederlandse taal kan daarbij natuurlijk niet ontbreken! Je werkt met iedereen in het bedrijf samen, dus vetrouwelijke informatie is bij jou veilig. Ook kan je snel schakelen. Kortom alle vaardigheden om het hele bedrijf optimaal te laten functioneren met als ultime doel: een tevreden klant! 

Opleidingen

Iedereen heeft wel iets van office manager in zich. Om nou net die gewilde office manager te worden, kan een cursus of opleiding uitkomst bieden. Hiervoor heeft Fabius Opleidingen een specifieke opleiding ontworpen: de vakgerichte opleiding voor office managers. De opleiding bestaat uit twee delen, waarvan het eerste de opleiding Administratief Medewerker is.  De tweede is de vervolgopleiding Office Manager. Beide opleidingen worden afgesloten met een examen. De praktijk heeft geleerd dat je met beide diploma’s een goede speler op de arbeidsmarkt bent.

Werkgelegenheid

Met de ontwikkelingen naar steeds flexibeler werken, hoef je je over de arbeidsmogelijkheden geen zorgen te maken. Als office manager kan jij alle benodigde zaken bij elkaar brengen om de klant echt tevreden te krijgen!