Picklebal
Image default
Architectuur

Plafond van glas

Het klinkt gek maar er zijn woningen dat een plafond van glas hebben althans een deel van het plafond. Dit komt doordat de bewoners lichtstraten hebben laten bouwen om een deel van het plafond te vervangen door glas.

Lichtstraten

Lichtstraten bestaan uit glas en alleen het frame is van aluminium of hout. De bedoeling ervan is om een open concept plafond te creëren en om meer licht in het huis te laten. Het huis lijkt ook veel groter dan het is met lichtstraten doordat de woning een open plafond heeft. Het huis is niet afgesloten door muren en plafond maar open door de lichtstraten. Winkelcentrums hebben het al een langere tijd maar het gebruiken bij huizen is een nieuw concept en het is een concept dat aangeslagen is.

Lichtstraten laten bouwen

Je kunt zelf lichtstraten uitkiezen bij diverse bedrijven dat het verkopen en je hebt de keuze uit verschillende afmetingen. Zo kun je voor een kleine lichtstraat kiezen of juist voor een grote. Het is natuurlijk ook afhankelijk van wat er op het dak past en of het de lichtstraten kan ondersteunen. Vaak moet het dak wel aangepast worden voordat het mogelijk is om een lichtstraat te plaatsen op het dak.