Picklebal
Image default
Architectuur

Installatie lichtstraten

Je kunt niet zomaar een lichtstraat laten installeren want voordat dit mogelijk is moet er nog een hoop werk gebeuren en daarom heb je een aannemer nodig. Je kunt hiervoor een groot bouwbedrijf of een klein aannemersbedrijf inhuren.

Lichtstraten moeten op het dak geplaatst worden waar het een deel van het dak vervangt. Voordat dit mogelijk is zal eerst een deel van het dak verwijderd moeten worden. In het dak zal er een gat worden gemaakt in de vorm van de lichtstraat en daarna wordt het aangepast zodat het lichtstraat geplaatst kan worden. Voordat het dak aangepast kan worden moet er wel gekeken worden waar het uit bestaat. Zo is het mogelijk dat er asbest in zit als het een oude woning is. Hierdoor kunnen de kosten oplopen als er asbest verwijderd moet worden.

Voordat je lichtstraten gaat bekijken kun je dis beter eerst kijken wat de kosten zijn voor het aanpassen van het dak. Je kunt hiervoor een offerte aanvragen en een aannemer zal kijken wat de kosten hiervoor zullen zijn. Ze kunnen aan het bouwjaar en het type woning opzoeken waar het dak van gemaakt is. Zo kunnen ze een offerte opmaken met de kosten ervan en weet je ook gelijk wat het gaat kosten.