Picklebal
Image default
Financieel

De drie beste tips om te beginnen met het handelen in crypto

Ben jij benieuwd hoe je kan starten met het handelen in cryptocurrencies, maar heb je geen idee hoe? Lees dan snel verder en kom erachter wat onze 3 tips zijn om te beginnen met het handelen in cryptocurrencies.

Zoek een betrouwbaar platform

Er zijn meerdere platforms waar je in crypto op kan handelen. Helaas zitten er ook oplichters op deze platforms die proberen geld van je af te troggelen. Ze hanteren bijvoorbeeld hoge commissies of gaan er vandoor met je geïnvesteerde geld. Zoek daarom een betrouwbaar en gerenommeerd platform dat bij jou past en waar je dan ook op wil gaan handelen.

Verdiep je in de markt

Het is natuurlijk handig om je te verdiepen in de markt. Zoek informatie op bijvoorbeeld YouTube of Google eens: crypto news. Hierdoor leer je hoe je bepaalde patronen kan lezen, wat wel werkt en wat niet, én welke cryptocurrencies interessant zijn om in de gaten te houden. Je zal steeds beter worden in handelen en uiteindelijk écht kunnen beginnen.

Handel alleen in cryptocurrencies met geld dat je kan missen en handel in het begin met kleine bedragen.

Het is een oude regel die al zo lang als het handelen van aandelen bestaat en een van de eerste regels is waar je je aan moet houden als je écht begint met het handelen in cryptocurrencies. De kans is namelijk aannemelijk dat je geld verliest. Deze kans neemt natuurlijk wel af naarmate je meer leert, maar in het begin zal dit toch zeker het geval zijn. Handel daarom alleen met geld dat je kan missen en dat je niet nodig hebt om bijvoorbeeld je huur of boodschappen te betalen. Onze tip is dan ook om altijd te beginnen met kleine bedragen zodat je leert omgaan met de markt en eventuele verliezen die komen kijken bij het handelen in cryptocurrencies.

https://cryptobenelux.com/