Picklebal
Image default
Sport

Wat is een chronische tennisarm?

Een chronische tennisarm is een blessure die kan optreden door overmatig verkeerd bewegen. De ontsteking kan gelokaliseerd zijn ter hoogte van de buitenste elleboogknobbel, en in het ergste geval wordt het een chronische blessure. Er bestaan verschillende behandelingen voor chronische tennisarm, waaronder chiropractie. Heb je last van een tennisarm blessure en wil je deze zo snel mogelijk laten genezen? Neem dan contact op met Rug Medisch Centrum.

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een vorm van alternatieve geneeskunde die zich richt op het manipuleren van het lichaam om de gezondheid te verbeteren. Sommige chiropractors geloven dat chronische tennisarm kan worden behandeld door de wervelkolom en andere gewrichten in het lichaam te manipuleren. Dit kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn. Andere vormen van behandeling voor chronische tennisarm omvatten fysiotherapie, corticosteroïden injecties, en operatieve ingrepen. Het is belangrijk om chronische tennisarm te behandelen, omdat het anders kan leiden tot ernstige pijn en beperkte mobiliteit. Als u chronische tennisarm denkt te hebben, moet u een arts raadplegen voor de juiste diagnose en behandeling. Dit artikel geeft algemene informatie over chronische tennisarm. Raadpleeg altijd een arts of andere medisch professional voor advies op maat.

Wat is een tennisarm eigenlijk?

Zoals je misschien weet, kun je chronische tennisarm krijgen door overmatig verkeerd bewegen. Maar wat is chronische tennisarm precies? En welke behandelingen zijn er beschikbaar?

Chronische tennisarm, ook bekend als epicondylitis lateralis/radialis, is een peesontsteking die gelokaliseerd is ter hoogte van de buitenste elleboogknobbel. De ontsteking kan ontstaan door overmatig verkeerd bewegen. In het ergste geval wordt het een chronische blessure. Chronische tennisarm kan leiden tot ernstige pijn en beperkte mobiliteit.

Hoe herken je een tennisarm?

Symptomen van chronische tennisarm omvatten pijn en stijfheid in de elleboog, moeite met het bewegen van de arm of grijpen, en pijn tijdens het tillen. Als je chronische tennisarm denkt te hebben, moet je een arts raadplegen voor de juiste diagnose.