Picklebal
Image default
Sport

Hoe vind je de sportschool die bij je past?

Wil je graag fitter worden en ben je op zoek naar een sportschool waar je je thuis voelt? Ik snap het helemaal, want ik heb zelf ook zo’n speurtocht achter de rug. Laat me je wat handige tips geven om een goede sportschool te vinden, en ik deel ook wat oefeningen voor beginners om je goed op weg te helpen!

Hoe kies je de juiste sportschool?

Toen ik op zoek ging naar een plek om te sporten, zag ik door de bomen het bos niet meer. Al snel maakte ik een lijstje met punten die voor mij belangrijk waren. Hier zijn een paar dingen waar je op kunt letten:

 1. Netheid en Onderhoud Een frisse en opgeruimde sportschool is super belangrijk. Let op of de kleedkamers schoon zijn, of de toestellen goed worden onderhouden en of ze wel letten op hygiëne.

 2. Goede Spullen en Veel Keuze Ik wilde niet beperkt zijn in mijn keuze van toestellen en oefeningen, dus keek ik of er genoeg variatie was. De beste sportscholen hebben van alles wat, van loopbanden en fietsen tot gewichten en ruimte voor oefeningen op de mat.

 3. Kundige en Aardige Begeleiding Niets is zo fijn als binnenkomen en vriendelijk begroet worden. Ik heb ook even gecheckt of de trainers wel echt verstand van zaken hebben – dat geeft een veilig gevoel.

 4. Een Fijne Sfeer Ik wilde een plek waar ik me op mijn gemak voel, een plek waar iedereen gewoon zichzelf kan zijn en waar het niet uitmaakt op welk niveau je sport.

 5. Soepele Abonnementen Zit je niet te wachten op een abonnement waar je niet onderuit kunt? Ik ook niet! Dus zocht ik naar een sportschool waar ik makkelijk mijn abonnement kon stopzetten als dat nodig was.

 6. Leuke Extra’s Het is ook altijd mooi meegenomen als een sportschool meer aanbiedt dan alleen maar toestellen. Denk aan groepslessen, persoonlijke begeleiding, voedingstips of een sauna.

Beginnersoefeningen om mee te starten

Heb je een leuke sportschool gevonden? Dan kun je met deze simpele oefeningen beginnen:

 • Cardio: Start met een stevige wandeling of een rustige jog op de loopband, of pak de fiets voor een goede beenspieroefening.
 • Kracht: Probeer eens de leg press voor je benen, een chest press voor je borst en armen, en de lat pull-down voor je rug en biceps.
 • Lichaamsgewicht: Squats, push-ups (begin tegen de muur als het nodig is) en planking zijn allemaal oefeningen die je met je eigen lichaamsgewicht kunt doen.
 • Rekken en Strekken: Vergeet niet om na het sporten je spieren goed te rekken. Dat houdt ze soepel en helpt blessures voorkomen.

  Als je benieuwd bent naar welke sportschool uiteindelijk mijn sportieve thuishaven is geworden, dan heb ik leuk nieuws: ik heb gekozen voor Voetballab Fitness! Op hun website kun je een kijkje nemen en zelf zien wat ze allemaal te bieden hebben. Misschien zie ik je daar wel; het zou leuk zijn om samen aan onze fitnessdoelen te werken!

Hopelijk helpen deze tips je om de sportschool te vinden die bij jou past, en zijn de oefeningen een goede start van jouw fitnessavontuur. Veel succes!