Picklebal
Image default
Sport

Definitie – Wat betekent Activity Tracker ?

Een activity tracker is een soort elektronisch apparaat dat helpt bij het volgen van een bepaalde vorm van menselijke activiteit, zoals wandelen of hardlopen, slaapkwaliteit of hartslag. Een activity tracker kan een smartwatch zijn of een ander klein apparaat dat is verbonden met een lokaal netwerk of anderszins is aangesloten op een IT-systeem Een activity tracker wordt ook wel fitness-tracker genoemd.

Een verdere uitleg

Goedkope activity trackers kunnen het aantal stappen meten dat iemand loopt, evenals hun hartslag en andere indicatoren. Veel van deze draagbare apparaten kunnen gegevens rechtstreeks naar een smartphone of pc overbrengen. Dit betekent dat activity trackers veel potentieel hebben om de manier waarop mensen hun gezondheid en fitheid volgen te veranderen.

Top fitness trackers

Veel topactiviteitstrackers, zoals de bestverkopende Fitbit-modellen, zijn compatibel met mobiele systemen van Apple en Android (aangezien dit de twee grootste typen smartphoneplatforms zijn) en kunnen ook worden gekoppeld aan Bluetooth om gegevens naar een computer te uploaden. Van activity trackers is aangetoond dat ze helpen bij aandoeningen zoals obesitas en slaapapneu. Over het algemeen zijn activity trackers onderdeel geworden van een “volgende generatie” draagbare computers die de manier waarop mensen leven en werken in de eenentwintigste eeuw veranderen.

Hoe meet een draagbare fitnesstracker stappen?

Een draagbare tracker detecteert continu de bewegingen van het lichaam op een 3-assige versnellingsmeter. De gegevens worden vastgelegd tijdens het dragen en inschakelen, waardoor de tracker kan traceren of de persoon naar voren loopt, hard rent of zelfs stilstaat.

Al deze gegevens worden opgeslagen in de tracker voor verdere verwerking. Verwerking vindt plaats wanneer de gegevens worden overgebracht naar de software die is gekoppeld aan de fitnesstracker op de smartphone of laptop waarmee ze worden gesynchroniseerd.

Gegevens van de tracker

Aangezien het individu al persoonlijke gegevens met de software heeft gedeeld, worden de verzamelde gegevens via een persoonlijk algoritme uitgevoerd. Hierdoor kan de software detecteren wat de verschillende geregistreerde bewegingen eigenlijk impliceren.

Het categoriseert de bewegingen in verschillende activiteiten en genereert vervolgens meer informatie op basis van deze details. Deze worden meestal onder verschillende rubrieken opgeslagen in de fitnesstracker-app.

Wanneer de persoon op de app tikt, is er een grote verscheidenheid aan informatie beschikbaar uit de verwerkte gegevens, klaar om te lezen. De app laat het individu weten hoeveel stappen zijn genomen, met welke snelheid, het tempo van het individu en zelfs het aantal calorieën dat waarschijnlijk is verbrand. Met de app kan het individu op een gebruiksvriendelijke manier met de informatie omgaan.

https://www.triathlon365.nl/