Picklebal
Image default
Sport

Spring je fit!

Er zijn steeds meer mensen met overgewicht in Nederland. Ongezond eten wordt steeds goedkoper. Let maar eens op in de McDonalds: je kan voor 1 euro een hamburger halen, maar een salade kost een stuk duurder. Door dit verschil in prijs zullen mensen hun keuze dus snel gemaakt hebben: de ongezonde keuze. Je inschrijven bij een sportclub is ook niet goedkoop. Lessen zijn erg duur en de sportschool is ook zeker niet gratis. Hoe zou je nou fit kunnen blijven, zonder een duur abonnement af te sluiten? Op wat voor manieren kan je thuis in vorm blijven? 

Zoek eens op YouTube een workoutvideo op. Er zijn duizenden filmpjes te vinden die uitleggeven over bepaalde oefeningen en bewegingen. Doe wat sit-ups en squads, dan kom je al een heel eind. Ga misschien eens een stukje hardlopen. Dit is erg goed voor je conditie en uithoudingsvermogen. Neem een keer een vriend of vriendin mee, of je hond, voor de gezelligheid en de afwisseling. Neem regelmatig een andere route zodat het niet gaat vervelen. Er zijn veel apps die je helpen een conditie op te bouwen tijdens het hardlopen. Ga online en schaf wat gewichtjes aan. Hou wel rekening met het feit dat je moet opbouwen en dus niet in één keer 50 kilo kan liften. 

Koop een springtouw! Touwtje springen is een leuke en actieve manier om fit te blijven. Het neemt je weer terug naar je kindertijd toen je met z’n alle liedjes stond te zingen op het schoolplein. Je bouwt snel conditie op en het neemt niet veel ruimte in beslag. Mocht je wat ruimte over hebben in je tuin is een trampoline ook een heel leuk idee. Je springt jezelf vanzelf in conditie en met een beetje geluk wordt je er nog wat leniger van ook. Het is misschien wel veiliger om een ingraaf trampoline te nemen. Mocht je ervan af vallen is het niet zo hoog. 

https://www.trampolines.nl