Picklebal
Image default
Sport

Zo houd je je sneakers schoon!

Sneakers schoonhouden kan erg lastig zijn. In het begin zien de sneakers er prachtig uit en dan begint langzaam aan het verval. Pijnlijk om te zien. Gelukkig zijn er manier om je sneakers zo goed mogelijk schoon te houden. Perfect kan het niet altijd, maar het kan vaak wel een stuk beter. Mogelijk ook beter dan je nu (al) doet.

Geen deukjes meer, met Sneaker shields

Hier komt meteen al een geheim wapen aan bod: sneaker shields. Sneaker shields zijn een inwendig ‘schilds’ met gaatjes die voorin de neus komen naarmate de sneakers vaker gebruikt worden. Er zijn verschillende soorten Sneaker shields. Ze worden onder andere veel gebruikt in leren Nike Air Jordan sneakers.

Sneaker reinigen

Er zijn verschillende manieren om een sneaker schoon te maken. Wat je bijvoorbeeld kunt doen is eerst het ergste vuil verwijderen met een nat zacht doekje met wat zeep. Het kan ook helpen om in plaats van een nat zacht doekje met zeep, de schoen nat te maken met een doekje en er dan met een vinger tandpasta over te smeren. Laat het vervolgens even intrekken. Daarna kun je de sneaker met de tandenborstel schoonborstelen. Je doet eigenlijk hetzelfde dus als met tandenpoetsen. Gebruik wel een zachte tandenborstel. Let wel op: probeer eerst op een klein stukje uit of jouw sneaker hiertegen kan.

Water- en vuilafstotende spray

Wat er niet op gaat zitten, hoeft er ook niet af. Het gaat niet voor niets over schoon houden. Wat je kunt doen, is dus de sneakers voor gebruik sprayen met een water- en vuilafstotende spray. Op die manier zorg je al voor een stuk minder vervuiling.

Wees er zuinig op

Uiteindelijk staat en valt alles met je eigen gebruik. Wil jij je sneakers zo lang mogelijk goed schoonhouden? Wees dan een beetje bedachtzaam met je schoenen. Wellicht moet je ook gewoon een paar sneakers hebben voor activiteiten waarvan je weet dat schoenen vies worden. Ga als het regent dus niet met nieuwe schoenen in het bos lopen, maar met oude schoenen. Dan hoef je niet zo op te letten en blijven je mooie sneakers, lekker schoon.

https://sneakersreinigen.nl/sneaker-shields-of-decreasers/