Picklebal
Image default
Sport

Boost je vaardigheden met de opleiding tot personal trainer!

Ben jij helemaal gek van fitness en wil jij anderen ook graag helpen aan een gezondere leefstijl? Dan is de opleiding tot personal trainer misschien wel iets voor jou. In de opleiding tot personal trainer leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om in de praktijk mensen te kunnen helpen als personal trainer. Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Wat doet een personal trainer?

Een personal trainer begeleidt persoonlijk mensen op het gebied van beweging en voeding. Dit betekent dat jij als trainer de kennis, vaardigheden en ervaring hebt om mensen te helpen bij het halen van doelen. Als personal trainer maak je een plan, leg je het plan uit en motiveer je de mensen om het plan te gaan volgen. Dit allemaal om het doel te behalen. Het doel hoeft niet alleen gewichtsverlies te zijn, maar kan ook te maken hebben met meer spieropbouw of dat iemand gericht traint naar een specifiek evenement.

Heb ik een opleiding nodig?

Nee, je hebt feitelijk genomen geen personal trainer opleiding nodig om te kunnen beginnen als personal trainer. Wel wordt het sterk afgeraden om ongeschoold mensen te gaan helpen. Een personal trainer zonder opleiding heeft de volgende nadelen:

  • Je kunt klanten in gevaar brengen door onvoldoende begeleiding.

  • Je krijgt minder snel klanten doordat je geen diploma kan laten zien.

  • Je komt minder snel in loondienst, omdat werkgevers zoeken naar gecertificeerde werknemers.

  • Het kan resulteren in een lager salaris en als ondernemer kun je een minder hoog tarief hanteren.

Welke opleidingen kan ik volgen?

Er zijn diverse opleidingen die je kunt volgen om een personal trainer te worden. De meest gevolgde opleidingen hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Fitnesstrainer A

De Fitnesstrainer A opleiding, is een personal trainer opleiding die zeer geschikt is voor iedereen die wil gaan werken in de fitnessbranche. Met deze opleiding kun je actief worden als personal trainer, maar ook als fitnessinstructeur. Je hoeft voor deze opleiding geen vooropleiding te doen, en het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met MBO-niveau 3. Een Fitnesstrainer A opleiding duurt ongeveer 4 maanden.

Fitnesstrainer B

De Fitnesstrainer B opleiding is het vervolg op de basisopleiding Fitnesstrainer A. In deze studie ga je meer in op het 1 op 1 klanten begeleiden. De opleiding is vergelijkbaar met een MBO-niveau 4 opleiding. Een Fitnesstrainer B opleiding duurt ongeveer 5 maanden.

NASM opleiding

De NASM opleiding is een Europees erkende personal trainer opleiding. Met deze opleiding kun jij je echt onderscheiden in de populaire personal trainer arbeidsmarkt. Voor deze opleiding heb je wel Fitnesstrainer A nodig om te kunnen gaan volgen. Verder duurt de opleiding ongeveer 6 maanden en zul je een stage moeten gaan volgen van 40 uur.