Picklebal
Image default
Sport

Waar moet je op letten bij het kopen van een voetbalshirt?

De meeste voetballers krijgen mogelijk voetbalshirts van het team en sponsor. Dit shirt mag je dragen bij de voetbalwedstrijd. Wanneer je echter in een oefentraining bent, kun je je eigen trui dragen. De trui kun je zelf uitkiezen. Houd er rekening mee dat het type en het materiaal van de trui die je draagt van invloed kan zijn op je prestaties op het veld. Voetbalshirts moeten veiligheids- en flexibiliteitskenmerken hebben. Het stelt je dus in staat om gemakkelijk te bewegen of te manoeuvreren. Koop geen shirts van slechte en lage kwaliteit. Deze kunnen gemakkelijk scheuren en krimpen in de was. Hier zijn enkele tips om een shirt van hoge kwaliteit te kopen.

Past perfect bij je lichaam

De eerste overweging bij het kopen van een voetbalshirt is de juiste maat. Het moet bij je lichaam passen. Zelfs als je een high-tech shirt draagt zal het niet comfortabel zijn als de maat te strak is. De meeste voetbalshirts zijn nauwsluitend gemaakt. Het shirt is goed ontworpen om ervoor te zorgen dat de spelers vrij kunnen bewegen. Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest. Je zult je dus niet beperkt of geknepen voelen. Je moet bewegingsvrijheid hebben zodat je beter kunt presteren in het veld.

Het materiaal kiezen

Het hoogwaardige voetbalshirt is meestal gemaakt van naadloos en lichtgewicht materiaal. Het moet voorzien zijn van mesh zijpanelen die de luchtstroom kunnen vergroten. Zo ga je niet snel zweten. De naadloze en lichte stof is zacht. Je huid zal dus niet bekrast, jeuken of geïrriteerd raken. De meeste shirts zijn gemaakt van polyester en nylon. De beste kwaliteit stof kan zweet van je lichaam afvoeren. Je kunt dus comfortabel spelen, zelfs als je zweet. Dit type stof is duurzaam. Je shirt kan dus voor een lange periode worden gedragen. Je hoeft deze niet te vervangen door een nieuwe.

Beschermende eigenschappen kiezen

Comfort is het belangrijkste aspect waar je prioriteit aan moet geven als je een voetbalshirt koopt. Daarnaast moet je rekening houden met veiligheid. Zeker wanneer je keeper bent is een goede bescherming erg belangrijk. Het shirt die je draagt moet je kunnen beschermen tegen ongewenst letsel. Wanneer je geblesseerd raakt kun je weken of zelfs enkele maanden niet spelen. Daarom moet je een keepershirt kiezen dat is uitgerust met veiligheidskussens. Deze pads zijn bedoeld om je te beschermen tegen kneuzingen, snijwonden en kneuzingen. De pads zijn flexibel. Ze hebben dus geen invloed op je beweging.