Picklebal
Image default
Aanbiedingen

Transportsystemen 101

Het basisprincipe van een transportsysteem is eenvoudig: materialen worden op een band of een ander bewegend oppervlak geplaatst en vervolgens naar een andere locatie getransporteerd. Maar er zijn veel verschillende soorten transportbanden, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Hier volgt een kort overzicht van de meest gebruikte soorten transportbanden in industriële omgevingen:

Bandtransporteurs

Bandtransporteurs zijn misschien wel het meest gebruikte type transportband in productie- en andere industriële omgevingen. Ze gebruiken een continue lus van zware banden om materialen van de ene locatie naar de andere te verplaatsen. Bandtransporteurs kunnen worden gebruikt om zowel grote als lichte materialen te transporteren, en kunnen worden geconfigureerd om in beide richtingen te bewegen.

Rollenbanen

Rol transportbanden gebruiken een reeks rollen om materialen van de ene plaats naar de andere te verplaatsen. Ze worden vaak gebruikt bij opslag- en distributieactiviteiten en in assemblagelijnen. Rollenbanen kunnen worden aangedreven of door de zwaartekracht worden gevoed, en kunnen worden geconfigureerd om in beide richtingen te bewegen.

Kettingtransporteurs

Transportkettingen zijn vergelijkbaar met bandtransporteurs, maar gebruiken kettingen in plaats van banden om materialen te verplaatsen. Ze worden vaak gebruikt in zware industriële omgevingen waar banden niet bestand zijn tegen het gewicht of de spanning van de getransporteerde materialen.

Triltransporteurs

Triltransporteurs gebruiken trillingen om materialen van de ene locatie naar de andere te verplaatsen. Ze worden vaak gebruikt in de voedselverwerkende en farmaceutische industrie.

Transportbanden

Bovengrondse transportbanden hangen aan het plafond en worden gebruikt om materiaal van de ene naar de andere locatie te transporteren. Ze worden vaak gebruikt bij assemblage- en productieactiviteiten.

Welk type transportsysteem u kiest, hangt af van de specifieke behoeften van uw bedrijf. Maar welk type transportband u ook gebruikt, ze hebben allemaal één ding gemeen: ze kunnen de efficiëntie en productiviteit op uw werkplek helpen verhogen.

https://www.acb-transportbanden.nl/