Picklebal
Image default
Aanbiedingen

Hoogtepunten tijdens een vakantie in Turkije

Eén van de populairste vakantielanden onder Nederlandse toeristen is Turkije. Met name in de zomerperiode trekken veel mensen naar dit land toe. Maar, ook in het voorjaar en in het najaar is het prima vertoeven in Turkije. Tijdens je vakantie in Turkije geniet je in ieder geval van de nodige hoogtepunten.

Het weer

Turkije is één van de zonnigste landen in heel Europa. Als je naar dit land voor een zonvakantie toe gaat, zit je dus gebakken. Je bent van de nodige zonuren per dag verzekerd, je kunt lekker bruin worden en je geniet ook ’s avonds nog van een heerlijke temperatuur.

De kustlijn

Turkije staat niet alleen vanwege het weer bekend, maar ook vanwege de kustlijn. De kustlijn in Turkije is onwijs lang, is bijzonder fraai en is erg breed te noemen. Je komt tal van stranden tegen die erg breed zijn, waardoor je op het strand voldoende ruimte hebt.

Bijkomend voordeel: veel resorts beschikken in Turkije over een privé strand. Op dit strand kun je heerlijk strandbedjes huren en van een lekker drankje genieten. Kies je voor een all inclusive vakantie? Dan is het al helemaal heerlijk vertoeven op zo’n privé strand.

De prijzen

Ben je gewend om naar bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk op vakantie te gaan? Dan krijg je in Turkije plots met hele andere prijzen te maken. Het is namelijk zo dat Turkije een relatief voordelig vakantieland is. Ongeacht waar je precies naar toe op vakantie gaat, geniet je in dit land van leuke prijzen.

Shoppen

Tijdens een vakantie in Turkije zou je eigenlijk even moeten shoppen. Heel veel producten kun je in Turkije namelijk tegen bodemprijzen aanschaffen. Ga je bijvoorbeeld naar een markt toe? Dan weet je op voorhand dat je van lage prijzen verzekerd bent, maar je kunt de prijzen nóg lager krijgen. Dat doe je door te onderhandelen en af te dingen; hier zijn de Turken dol op, ook al durven ze dit niet eerlijk te zeggen. Shoppen in Turkije is in ieder geval een feestje. Ook als je gek op ‘merkkleding’ bent. Veel neppe merkkleding wordt namelijk tegen bodemprijzen in Turkije aangeboden.