Picklebal
Image default
Woningen

Door deze kleuren lijkt je kamer direct groter

Heb jij een klein appartement en ben je op zoek naar manieren om de ruimte groter te laten lijken? Dan is het goed om te weten dat je met kleur heel veel kunt bereiken. Verschillende kleuren hebben namelijk als effect dat een kamer groter oogt. In dit artikel leggen we je uit hoe het werkt, zodat jij direct aan de slag kunt met een verfkwast. Tip: ben jij net verhuisd? Denk dan aan het afsluiten van een opstalverzekering waarmee jouw nieuwe woning verzekerd is tegen schade.

Het effect van kleur

Een nieuwe kleur verf op de muur is een perfecte oplossing om de ruimte iets groter te doen lijken. Kleur kan zowel vergrotend als verkleinend werken. Let dus goed op welke kleur je kiest, maar wees ook voorzichtig tijdens het verven. Wil je jouw inboedel goed beschermen? Kijk dan eens naar een goede inboedelverzekering. Hiermee is jouw complete inboedel gedekt voor schade bij storm en diefstal. Ook is schade die ontstaat bij klussen soms gedekt, zoals wanneer je struikelt met een verfpot in je handen en de verf over jouw nieuwe vloerbedekking valt. Lees de voorwaarden van de verzekeraar goed door om te zien wat er precies onder de dekking valt.

Deze kleuren laten je kamer groter lijken

Deze kleuren verf gebruik je om de kamer groter te doen lijken:

 

  • Wit: Dit is vast geen verrassing voor je – een geheel wit geverfde ruimte oogt automatisch groter. Een lichte kamer met weinig inrichting geeft een gevoel van ruimtelijkheid. Er zijn inmiddels enorm veel tinten wit op de markt, dus ga goed op zoek naar de juiste tint wit voor jouw kamer.
  • Warm grijs: Grijs is enorm trendy. Je kunt grijze muren combineren met gekleurde meubels, voor een moderne look.
  • Groen: Een koele kleur als groen of turquoise kan een ruimte ook groter doen ogen. Let er wel op dat er genoeg licht in de ruimte valt, anders kan de kleur te donker uitpakken en lijkt de kamer alsnog klein.
  • Pasteltinten: In principe zit je met alle lichte pasteltinten goed. Van lichtroze en lavendel tot crème – hoe lichter de ruimte, hoe groter de ruimte lijkt.

Extra tips voor een grotere ruimte

Naast verf kun je ook met behang en meubels een groter ogende ruimte creëren. Hier zijn wat extra tips om dit effect te behalen:

  • Zet kleine en lage meubels neer. Door grote hoge meubelstukken in de kamer te plaatsen voelt een ruimte al snel een stuk kleiner.
  • Hou genoeg ruimte over tussen de meubels, dus zorg dat alles niet te dicht op elkaar staat.
  • Verticaal gestreept behang kan de kamer hoger doen lijken.
  • Zorg voor voldoende lichttoetreding. Installeer eventueel extra lampen, zodat de ruimte niet te donker wordt.

Gerelateerde artikelen

Een makelaarskantoor dat zich bezighoudt met de aan- en verkoop van het eigendom

Waar kan je de beste douchegoot kopen?