Picklebal
Image default
Woning en Tuin

Thuis een whiskey-proeverij organiseren? Zo doe je dat!

Ruiken, proeven, genieten, ontdekken én ondertussen een gezellige avond met je vrienden hebben? En ben je niet vies van een glaasje whiskey op zijn tijd? Dan hebben wij een superleuke tip voor je! Voor een whiskey-proeverij hoef je namelijk niet de deur uit. Deze kun je ook thuis organiseren. Plezier gegarandeerd. Hoe je zon proeverij organiseert en wat de voordelen zijn? Lees het in dit artikel!

Bereid je goed voor

Als je een whisky kenner bent, kun je een groot deel van deze stap overslaan. Ken jij whiskey vooral van jouw mixje met cola? Dan is het slim om je wel even te verdiepen voor je een proeverij organiseert waarbij jij anderen moet voorzien van informatie over de whiskeys. Raadpleeg bijvoorbeeld eens een online magazine of website rondom deze bekende sterke drank. Kies een aantal mooie whiskey’s met verschillende smaakelementen uit zodat jullie echt het verschil gaan proeven. Werk daarbij ook het verhaal achter het merk en de oorsprong uit. Niets leukers dan ook wijzer te worden van zo’n proeverij! Ook kun je zo’n online magazine gebruiken als leidraad voor je proeverij én om vooraf al een beeld te geven aan de deelnemers. Zo kunnen ook zij zich voorbereiden en ligt niet alle druk op jouw schouders!

Kies de juiste soorten uit

De ene is de andere nog niet. Zoals we hierboven al beschreven zijn er heel veel soorten te koop, met allemaal hun eigen verhaal en smaak. Daarbij is het belangrijk om de proeverij van een goede volgorde te voorzien. Je wil natuurlijk niet met de zwaarste beginnen, want wanneer je dan later een lichtere smaak wil proberen dan zul je daar veel minder van waar kunnen nemen qua smaak. Dit kan nog wel eens een lastig klusje zijn. En daarom is het juist zo handig dat er online ook kant-en-klare whiskeyproeverijen te koop zijn. Je bestelt een setje en kunt thuis mét uitleg aan de slag. Daarbij hoef je voor zo’n soort proeverij geen hele flessen te kopen, wat ook weer voordeliger is in de portemonnee. Je krijgt simpelweg het pakket thuisgestuurd wat jij hebt besteld met daarin verschillende proefbuisjes én natuurlijk de bijbehorende achtergrond- en smaakinformatie. Succes gegarandeerd!