Picklebal
Image default
Woning en Tuin

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een zitmaaier

Een zitmaaier kiezen is niet makkelijk. Er zijn heel veel verschillende modellen op de markt en een snelle blik op het aanbod van bijvoorbeeld De Kock machines zal het u alleen maar meer doen duizelen. Vragen die u uzelf moet stellen bij de aanschaf van een zitmaaier zijn bijvoorbeeld hoe breed de zitmaaier moet maaien, wat de machine naast maaien nog meer moet kunnen, wat voor een soort aandrijving heeft u nodig en wilt u een elektrische of benzine zitmaaier?

Hoe breed moet de zitmaaier maaien?

Hoe breed uw maaier moet kunnen maaien is uiteraard afhankelijk van het gazon of grasveld dat u van plan bent ermee te gaan onderhouden. Het oppervlakte van het gazon is de duidelijkste indicator, maar u moet ook rekening houden of u eenvoudig rechttoe rechtaan kunt maaien of dat u om veel obstakels heen moet. In het laatste geval kunt u waarschijnlijk beter kiezen voor een smallere maaier. Hieronder geven we u een overzicht van welke maaibreedte de juiste keuze is bij welke oppervlakte:

  • Tot 2000m² aan oppervlakte: maximaal 90 cm breed
  • 2000m2 tot 5000m² aan oppervlakte: Tussen de 90 en 110 cm breed
  • 5000m2 tot 10000m² aan oppervlakte: Tussen de 110 en 130 cm breed
  • Meer dan 10000m² aan oppervlakte: 130 cm of groter

Kies tussen elektrisch of benzine

Een andere belangrijke vraag die u uzelf moet stellen is of u een elektrische of benzine zitmaaier wilt aanschaffen. Een elektrische maaier is als u toegang heeft tot groene stroom uiteraard een meer milieubewustere keuze. Het nadeel van de elektrische maaier is dat u uiteraard met een accu zit die leeg kan zijn voordat u klaar bent met maaien. De elektrische maaier moet dan weer aan de lader, waar u bij een benzine maaier de benzine gewoon kunt bijvullen. Ook zijn de benzine maaiers over het algemeen iets sterker als het gaat om hoog en zwaar gras. Voor deskundig advies over maaiers kunt u uitstekend terecht bij een partij als De Kock Machines.