Picklebal
Image default
Woning en Tuin

Een moderne kijk op eigentijdse houten jaloezieën

Houten jaloezieën worden al eeuwenlang over de hele wereld gebruikt om onze huizen te beschermen tegen ongewenst licht. In de loop der tijd zijn de ruwe houten jaloezieën geëvolueerd tot de chique, verfijnde jaloezieën die we vandaag de dag kennen. Dat gezegd hebbende, houten jaloezieën hebben de neiging om te worden gebruikt in bepaalde traditionele manieren. In deze blog bekijken we echter hoe u de charme van houten jaloezieën kunt gebruiken in een strakke, modieuze ruimte in de 21e eeuw.

Vanaf het begin

Voordat de Egyptenaren aan de bouw van de piramides begonnen, gebruikten ze riet om houten jaloezieën te maken, terwijl duizenden kilometers verderop de oude Chinezen hetzelfde deden, maar dan met bamboe. In de afgelopen jaren zijn houten jaloezieën een populaire keuze gebleven bij modieuze woningontwerpers, maar om een of andere eigenaardige reden zullen velen houten jaloezieën alleen overwegen voor kleine ramen in traditioneel geïnspireerde kamers.

Wel, tijden veranderen, en jaloezieën veranderen mee. Vandaag de dag zijn stijlpioniers op zoek naar het gebruik van houten jaloezieën voor grotere ramen in zeer moderne ruimtes.

 Een 21e eeuwse draai aan een klassieker

Zoals hierboven vermeld, worden houten jaloezieën vaak uitsluitend gezien als een partner voor kleine ramen en zouden grotere ramen alleen worden gekoppeld aan verticale jaloezieën of gordijnen.

De laatste paar jaren is er echter een echte verschuiving geweest ten gunste van minimalistische, stijlvolle ontwerpen. Een populair onderdeel van al deze trends zijn rechte vormen, slanke profielen, en stevige natuurlijke materialen. Houten jaloezieën voldoen aan alle drie de kenmerken en meer. In combinatie met een groter raam ontstaat een eigentijds, stijlvol eenheidseffect. In combinatie met minimalistisch meubilair zal een houten jaloezie helpen om een frisse ruimte te creëren die modern en verfijnd aanvoelt. 

Omdat veel mensen voor langere tijd of permanent vanuit huis werken, hebben dit soort jaloezieën een extra voordeel dat stoffen alternatieven vaak missen. Met een gordijn is het ofwel open of gesloten.

Licht kan een ruimte binnenstromen of het wordt geblokkeerd. Bij op maat gemaakte houten jaloezieën kunnen de lamellen onder een hoek worden geplaatst, zodat het licht van buiten nog steeds uw kamer kan binnendringen, maar nieuwsgierige blikken worden geblokkeerd. Als uw woon- of werkruimte een groot raam heeft, kunt u profiteren van een houten jaloezie en tegelijkertijd de coole chic van uw inrichting een boost geven.

In welke kleuren zijn ze verkrijgbaar?

Sinds de begindagen van houten jaloezieën hebben mensen genoten van de charmante esthetische aard van het gekozen materiaal.

Vandaag de dag kunt u nog steeds genieten van de nerven en kleuren van natuurlijk hout, waardoor uw jaloezie goed past bij uw moderne thema. In tegenstelling tot de oude Egyptenaren kunt u echter ook genieten van gekleurde houten jaloezieën die uw raam harmoniseren met uw algemene kleurenpalet.

Een bijzonder eigentijdse favoriet die de tand des tijds gemakkelijk zal doorstaan, zijn grijze houten jaloezieëm. Grijs is uiterst flexibel en kan een grote rol spelen in elke minimalistische monochrome ruimte. Bovendien is een grijs gekleurd rolgordijn bij uitstek geschikt voor elke open, luchtige moderne kamer.

 

https://www.raamdecoratie.com