Picklebal
Image default
Woning en Tuin

Wat is een beleggingspand?

Een vastgoedbelegging is een onroerend goed dat is gekocht om bronnen van rijkdom te genereren. U verhuurt het of gebruikt het voor andere doeleinden om inkomsten te verwerven. Een ander ding dat beleggers willen weten, is de locatie van het onroerend goed. Ze kopen meestal huizen voor mensen – niet alleen eigendommen – om in te wonen. Een goede investering is er een die u een veilige manier biedt om geld te verdienen.

Hoe berekent u de waarde van een beleggingspand?

De waarde is belangrijk als het tijd is om uw vastgoedbelegging te verkopen. Beschouw dit als uw uitgangspunt voor onderhandelingen met de andere partij. Het gaat niet alleen om de staat of locatie van een gebouw. Men moet ook rekening houden met de bedrijfskosten / verwachte kosten wanneer ze hun voor- en nadelen afwegen. Het is de moeite waard om te bedenken dat een verhuurd pand een hogere marktwaarde zal hebben dan een leegstaand pand. Hoewel het misschien handig is om na te denken over de grootte van uw vastgoedbelegging, bent u bij de verkoop het meest geïnteresseerd in de waarde van het huis.

Verhuurde staat

De gemiddelde waarde van een huurwoning is iets lager dan de waarde van een leegstaande. Maar er zijn altijd uitzonderingen en de prijs kan behoorlijk veranderen, afhankelijk van hoe het wordt gebruikt. Voor basiswoningen kijk je meestal naar 12 tot 15 keer de brutohuur per jaar

Leeg beleggingspand

Wanneer een belegger een vastgoedbelegging koopt, kan renoveren helpen de waarde te maximaliseren. Dit komt omdat de huurder zal betalen voor de verbeteringen in uw huurtarieven – niet de verhuurders. Dit kan de belegger meer flexibiliteit geven wat uiteindelijk kan leiden tot een hogere waarde voor zijn/haar eigendom.

Aan wie kunt u een beleggingspand verkopen?

U kunt uw vastgoedbelegging aan iedereen verkopen of overdragen, ook aan bedrijven en specifieke personen. Als u overweegt om het aan uw kind door te geven, houd er dan rekening mee dat het geen gemakkelijk proces is.

Beleggingspand verkopen aan investeerder

Als u uw vastgoedbelegging snel wilt verkopen, kunt u deze het beste rechtstreeks aan professionele beleggers verkopen. Deze mensen zijn 24/7 geïnteresseerd in onroerend goed en vinden altijd tijd om het te kopen. Dit betekent dat u veel sneller met hen kunt overstappen dan wanneer u het aan iemand privé zou verkopen. We weten dat contracten moeilijk te bereiken kunnen zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Als je met Damborg werkt, willen we de wachttijd zo kort mogelijk houden. Zo hoeft u niet per se te wachten voordat u betalingen ontvangt. In plaats daarvan kun je andere dingen doen met die tijd.

Beleggingspand verkopen aan familie

Uw woning verkopen aan een familielid? Dit kan voor u fiscaal aftrekbaar zijn. Wist u dat hoe de Belastingdienst daar tegenaan kijkt, afhangt van de WOZ-waarde, of die van woningen in de buurt of een taxatie. De WOZ-waarde is meestal een goede indicator, maar kan door de volatiliteit in de markt niet alles verklaren. Het is de moeite waard om een onafhankelijke taxateur in te huren, zodat u weet wat uw bezit echt waard is. Deze dienst is het meest geschikt om de waarde van een vastgoedbelegging te bepalen. Natuurlijk kost het wat geld, maar de voordelen zijn ook groot.