Picklebal
Aanbiedingen

Een nieuwe vloer leggen

Bij een nieuwe vloer is het belangrijk dat deze op de juiste manier gelegd wordt. Vloeren worden meestal op twee manieren gelegd, namelijk ‘’zwevend’’ of verlijmt. Een zwevende vloer kun je gemakkelijk zelf leggen. Het gaat hier meestal om kliksystemen. Een verlijmde vloer leggen kun je beter laten uitbesteden.

Bij het leggen van een zogenaamde zwevende vloer wordt de vloer los op de bestaande dekvloer gelegd. Houd er rekening mee dat de luchtvochtigheid in de kamer tussen een bepaalde waarde moet liggen. Is deze te hoog dan zal de vloer uitzetten en is deze te laag dan zal de vloer gaan krimpen. Bij kliklaminaat wordt elk deel stuk voor stuk aan elkaar geklikt en eventueel daarna de groeven nog bewerkt met lijm. Dit om er zeker van te zijn dat alles goed vast blijft zitten.

Ook kun je een vloer verlijmen. Bij deze methode wordt de vloer op een tussenvloer gelijmd (of gespijkerd). Het voordeel van een verlijmde vloer is dat het de warmte van de vloerverwarming goed geleidt, waardoor de omgeving snel warm wordt.

Stoelpoot bescherming tegen vloerschade

Nu je een nieuwe vloer hebt gelegd, is het belangrijk dat deze er zo lang mogelijk goed uit blijft zien. Om de vloer tegen krassen en deuken te beschermen, is het wellicht verstandig om stoelpoot bescherming te kopen. Deze stoelpoot bescherming in de vorm van beschermdoppen kun je makkelijk onder al jouw stoelpoten bevestigen. Zo kunnen er geen krassen ontstaan wanneer de stoel over de vloer wordt geschoven. Ook zorgt het voor demping mocht iemand een stoel hard op de grond neerzetten. Zo voorkom je deuken of zelfs een kapotte vloer.

https://stoeldopshop.nl/stoelpootbeschermers/