Picklebal
Image default
Aanbiedingen

Fiets kapot? Zo fix je ‘m

Fietsen zijn een populair en recreatief vervoermiddel. Ze zijn relatief eenvoudig te besturen en gaan niet snel kapot, maar ze vereisen toch regelmatig onderhoud en af en toe reparaties. In dit blogartikel gaan we in op enkele van de meest voorkomende fietsreparaties die je misschien moet uitvoeren. Met een beetje tijd en moeite kun je je fiets nog vele jaren in goed werkende staat houden.

 

Lekke band repareren

Een van de meest voorkomende fietsreparaties is het repareren van een lekke band. Als je onderweg een lekke band krijgt, maak je dan geen zorgen – het is niet het einde van de wereld. Je kunt het gemakkelijk repareren met een paar gereedschappen en wat kennis. Gebruik eerst je fietspomp om de band op te pompen. Gebruik vervolgens een bandenlichter om de lekke band van het wiel te halen. Als de band er eenmaal af is, inspecteer hem dan op eventuele lekke banden of beschadigingen. Als er een lekke band is, gebruik dan een reparatieset om hem te repareren. Leg de band tenslotte weer op het wiel en breng hem op de juiste spanning

 

Remblokken vervangen

Een andere veel voorkomende reparatie is het vervangen van remblokken. Na verloop van tijd zullen remblokken slijten en vervangen moeten worden. Gelukkig is dit een vrij eenvoudig uit te voeren reparatie. Verwijder eerst het wiel van het fietsframe. Zoek vervolgens de remklauw en verwijder de borgpen die de remblokken op hun plaats houdt. Verwijder de oude remblokken en maak eventuele resten uit de remklauw schoon met een doek. Plaats de nieuwe remblokken en zet alles weer in elkaar. Zie je het niet zitten zelf deze reparatie uit te voeren? Kom dan langs bij fietsreparatie Deventer van Roto tweewielers!

 

Ketting vervangen

Als je fietsketting lawaai begint te maken of overslaat, is het waarschijnlijk tijd voor vervanging. Ook dit is een reparatie die relatief eenvoudig zelf te doen is. Zet eerst je fiets in de kleinste versnelling, zodat er minder spanning op de ketting staat. Gebruik vervolgens een kettingtang om de oude ketting van de fiets te verwijderen (als je geen kettingtang hebt, kun je ook een tang gebruiken). Installeer de nieuwe ketting door hem door alle tandwielen te rijgen en hem met het kettinggereedschap (of de tang) aan elkaar te koppelen.