Picklebal
Image default
Mode en Kleding

Hoe maak je een eenvoudige abaya jurk?

Als je denkt aan traditionele Arabische kleding, is de abaya-jurk waarschijnlijk een van de eerste dingen waar je aan denkt. Hoewel er veel verschillende manieren zijn om een abaya te maken, laat deze eenvoudige tutorial zien hoe je een basis abaya van abayashop.nl maakt met behulp van een rechthoekig stuk stof. Dus of je nu op zoek bent naar een gemakkelijk DIY-project of gewoon een nieuwe stijl voor je abaya-collectie, lees verder voor instructies over hoe je je eigen eenvoudige abaya-jurk kunt maken!

Kies een abaya ontwerp dat je mooi vindt

Abayas zijn een must-have voor elke vrouw in de Arabische wereld. Ze zijn niet alleen modieus maar ook praktisch: ze bedekken het lichaam volledig en laten de draagster toch vrij bewegen. Met zo veel verschillende abaya ontwerpen om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke voor jou geschikt is. Er zijn echter een paar dingen om in gedachten te houden bij het maken van uw keuze. Denk ten eerste aan de gelegenheid waarvoor je de abaya gaat dragen. Als je een meer formele look nodig hebt voor een bruiloft of een andere speciale gebeurtenis, dan wil je misschien kiezen voor een abaya met ingewikkelde kralen of borduursels. Aan de andere kant, als je op zoek bent naar een alledaagse abaya om naar je werk of school te dragen, dan is een eenvoudiger ontwerp misschien meer geschikt. Ten tweede, overweeg je persoonlijke stijl. Geef je de voorkeur aan een klassieke look, of experimenteer je graag met nieuwe trends? Er zijn abaya’s verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, dus je zou er een moeten kunnen vinden die bij jouw smaak past. Vergeet tot slot het comfort niet! Zorg ervoor dat je verschillende abaja’s past voordat je een definitieve beslissing neemt, en kies er een die gemaakt is van een ademende stof en die goed past. Met deze factoren in gedachten, ben je er zeker van om de perfecte abaya voor jouw behoeften te vinden.

Zoek een handleiding of patroon voor de abaya jurk

De abaya is een traditionele jurk die door moslimvrouwen wordt gedragen. Het is meestal gemaakt van zwarte of donkergekleurde stof, en bedekt het lichaam van het hoofd tot de voeten. Veel abaya’s hebben een eenvoudig ontwerp, maar sommige zijn versierd met ingewikkeld borduurwerk of kralenwerk. Hoewel de abaya vaak wordt geassocieerd met Saoedi-Arabië en andere Golfstaten, wordt hij ook veel gedragen in andere delen van de moslimwereld, waaronder Indonesië, Maleisië en Turkije. Als je wilt leren hoe je een abaya jurk maakt, zijn er een aantal handleidingen en patronen online beschikbaar. Enkele populaire bronnen voor abaya patronen zijn Sew Over It, makingtheworldcuter.com, en burdastyle.com. Met slechts een paar meter stof en enkele basis naaivaardigheden, kunt u uw eigen prachtige abaya jurk maken. 

abaya dames

Koop de nodige stof en materialen

De abaya is meestal gemaakt van een zwarte, kuitlange lap stof en is vaak versierd met ingewikkeld borduurwerk of kralenwerk. Om een Abaya jurk te naaien heb je nodig: 1 meter zwarte polyester stof, 1/2 meter zwarte kanten rand, 1 klosje zwart garen, 1 naainaald en 1 schaar. Volg de handleiding om de abaya in elkaar te naaien en zoom de onderkant netjes om. Je abaya-jurk is nu klaar om te dragen!

https://www.abayashop.nl/