Picklebal
Image default
Aanbiedingen

Informatie over raamfolie

Het kan soms heel verwarrend zijn als je op zoek gaat naar raamfolie. Want wat kan het allemaal en hoe breng je het aan? Er zijn veel opties en dat maakt het kiezen moeilijk. In deze blog gaan wij jou wat meer informatie geven over folie. Zo weet je precies waarnaar je moet zoeken. Dit maakt het uitzoeken een heel stuk makkelijker. Twijfel dus niet langer en neem de stap. Het zal een groot verschil maken in de sfeer van je huis.

 

Verschillende aanbreng methodes

Je begint met het kijken naar het aanbrengen. Want ook hier zijn verschillen in. Als je dit hebt gekozen maakt dat de keuze al iets makkelijker. Niet alle raamfolie producten zijn namelijk in beide methodes te verkrijgen. Laten we beginnen met de makkelijkste methode namelijk statisch. Statische raamfolie plakt door middel van statische elektriciteit. Er wordt bij het aanbrengen van deze folie geen lijm gebruikt. Dit maakt het plakken vele malen makkelijker. Je kunt het folie namelijk nog iets corrigeren als het fout gaat. Ook is het verwijderen van dit type heel makkelijk. Je trekt het folie los en het is klaar. Dan heb je nog een type en dat is zelfklevende folie. Dit is een raamfolie met een lijmlaag. Dit is daarom ook iets moeilijker met aanbrengen. Het plakken moet namelijk heel secuur uitgevoerd worden. Ons advies is dan eigenlijk om zoveel mogelijk water te gebruiken bij aanbrengen. Want hoe natter het raam is des te minder snel plakt het vast. Je kunt het dan nog iets verschuiven. Zodra je het water dan onder het folie vandaan veegt zal het vastplakken. Houd je niet in met het gebruik van water. Want als je te weinig gebruikt zal het folie alsnog blijven plakken.

 

Welke functies zijn er?

Als laatste is het kiezen van de functie nog nodig. Je hebt namelijk meerdere functies waar tussen je kan kiezen. Wij zullen er een aantal voor je opnoemen:

 

  • Zonwerende raamfolie: zoals de naam het al zegt dient deze folie om de zon te weren. In de hete dagen met veel zon wordt er een hoop warmte geweerd. Dit is net het extra beetje wat helpt om niet een sauna in huis te creëren. Ook zal dit een hoop energie schelen. Je hoeft namelijk de airco niet heel hard te laten werken.

  • Verduisterende raamfolie: ook verduisterend kan niet ontbreken in het lijstje. Dit is toch wel de meest populaire folie voor slaapkamers. Je creëert namelijk een compleet donkere ruimte. Dit is erg goed voor je slaapritme. 

  • Anti inkijk folie: dit folie is ook een erg populaire soort. Anti inkijk folie wordt vaak gebruikt in woonkamers en badkamers. De naam zegt het namelijk al. Je wilt zorgen dat er net even wat meer privacy in huis is. Dan is anti inkijk folie een passend product.

Veiligheidsfolie: dit type is aan te raden voor als je bijvoorbeeld kinderen of dieren hebt. Een ongelukje zit helaas in een klein hoekje. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er iemand door de ruit heen gaat.

https://www.plakfoliewebshop.nl