Picklebal
Image default
Dieren

Wat moet je doen als je kat vermist is?

Helaas komt het vrij vaak voor: vermiste katten. Ze kunnen dagenlang door de straten dwalen en overnachten tussen de struiken van mensen in de tuin, voor ze opgemerkt worden. Voor de baasjes is dit natuurlijk een ware nachtmerrie, als je kat niet meer is thuisgekomen. De paniek slaat vaak snel toe en daarom weet je niet precies wat je moet doen. Als je kat vermist is zijn er een aantal dingen erg belangrijk die je moet weten. Lees daarom snel verder en weet wat je moet doen als het jou overkomt.

Laat je kat chippen

Voorkomen is beter dan genezen is een wijze uitspraak. En dat geldt ook bij de vermissing van een kat. Laat je kat daarom altijd chippen! Dit kan gewoon bij de dierenarts in jouw omgeving. Woon je bijvoorbeeld in Waalre? Ga dan op zoek naar een dierenarts Waalre. Het chippen is pijnloos en snel gebeurt. Het eerste wat er namelijk gedaan wordt als er een kat gevonden wordt, is kijken of de kat gechipt is. Als dit zo is dan is de kat heel snel herenigd met zijn eigenaar. Merk je dat je kat niet meer is thuisgekomen? Laat dit dan zo snel mogelijk aan veel mensen weten. De kans is namelijk dat hij nog ergens in de buurt rondloopt. Dus schakel je buren en vrienden in en vraag hen uit te kijken. Plaats een bericht op social media en laat mensen weten dat je kat vermist is.

 

Voor vragen en advies kan je altijd terecht bij dierenarts Waalre

Nu je iedereen hebt ingeschakeld van je vrienden en buurtgenoten is het tijd om ook je dierenarts in te schakelen. Je dierenarts kan je helpen met vragen en advies en kent instanties die je kunt helpen. Dus weet je je even geen raad meer? Neem contact op met dierenarts Waalre en zij kunnen je verder helpen.

https://www.web-wings.nl