Picklebal
Image default
Aanbiedingen

Afvalverwerking voor kleine bedrijven

Afvalverwerking is een belangrijk onderdeel van het runnen van een bedrijf, ongeacht de grootte ervan. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook helpen om kosten te besparen. In deze blog geven we enkele tips om afvalverwerking te verbeteren voor kleine bedrijven.

Tip 1: Maak een afvalscheidingsplan

Door afval te scheiden, kun je ervoor zorgen dat het op de juiste manier wordt verwerkt en dat het niet ten koste gaat van het milieu. Maak een afvalscheidingsplan en zorg ervoor dat alle medewerkers op de hoogte zijn van wat er wel en niet bij het afval hoort. Zoek ook naar manieren om afval te hergebruiken of te recyclen, zoals het opnieuw gebruiken van papier en het scheiden van plastic, glas en papier.

Tip 2: Plaats voldoende MKB containers

Een MKB container geeft alle werknemers een manier om op de juiste manier hun afval te scheiden. Door voldoende MKB containers te plaatsen over het gehele terrein kun je ook voorkomen dat werknemers het terrein gaan vervuilen.

Tip 3: Zoek naar manieren om afval te verminderen

Een andere manier om afvalverwerking te verbeteren, is door te zoeken naar manieren om afval te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door het kopen van producten die minder verpakkingsmateriaal bevatten of het gebruiken van herbruikbare verpakkingen.

Tip 3: Zoek naar professionele afvalverwerkingsdiensten

Als je kleine bedrijf heeft, is het wellicht niet praktisch om afval zelf te verwerken. In dat geval is het verstandig om naar professionele afvalverwerkingsdiensten te zoeken. Zij kunnen je helpen om afval op een duurzame manier te verwerken en kunnen ook advies geven over hoe je afval kunt verminderen.

Tip 4: Zoek naar manieren om afval te verkopen

In sommige gevallen kan het verkopen van afval een manier zijn om kosten te besparen. Zoek naar manieren om afval te verkopen, bijvoorbeeld door het te verkopen aan recyclingbedrijven of door het te gebruiken als grondstof voor nieuwe producten. Dit kan helpen om afval op een duurzame manier te verwerken en om kosten te besparen.

https://rolcontainernederland.nl/mkb-afval/