Picklebal
Auto’s en Motoren

Auto leasen zonder BKR, makkelijker dan kopen?

Als je een negatieve registratie bij het Bureau Krediet Registratie dan kunnen sommige dingen je best wel moeilijk worden gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld niet zo gemakkelijk geld lenen om een nieuwe auto te kopen. Zelfs niet als het een afgeprijsde occasion is. Daardoor ben je minder mobiel en kun je dus minder makkelijk aan werk komen. Wat weer betekent dat je niets aan je schuld kunt doen. Gelukkig is auto leasen zonder BKR tegenwoordig heel goed mogelijk. Zo kun je toch mobiel worden. Dit is de oplossing voor mensen die dit probleem herkennen.

Hoe pak je dat aan?

Eigenlijk is private lease hetzelfde als zakelijk auto leasen. Maar als je geen ondernemer bent heb je daar natuurlijk nog nooit mee te maken gehad. Leasen komt er op neer dat je een nieuwe auto voor meerdere jaren huurt van de leasemaatschappij. Die blijft eigenaar van de auto en samen bespreken jullie een maandelijks bedrag af dat je betaalt voor het gebruik. Ook zitten hier vaak kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en wegenbelasting bij inbegrepen. Het voordeel is dat je zo dus in een goede auto kunt rijden zonder jezelf in hoge kosten te hoeven steken.

Andere opties

Als je denkt dat een paar honderd euro in de maand toch iets te hoog gegrepen is voor de lange termijn, dan zijn er gelukkig ook nog andere opties te bedenken. Zo is het tegenwoordig vaak ook mogelijk om occasions te leasen. Dit gaat vaak om financial lease. Dat betekent dat de leasemaatschappij de auto financiert en eigenaar blijft gedurende het contract. Aan het eind van de periode heb je hem afbetaald en word jij de eigenaar. Een andere optie is shortlease. Dit is leasen voor een periode langer dan een maand, maar korter dan een jaar. Zo hoef je je niet direct voor meerdere jaren vast te leggen.

https://www.autoleasecentrale.nl/