Picklebal
Image default
Auto’s en Motoren

Tussen welke autoverzekeringen kun je kiezen? Een overzicht!

Is het voor jou de hoogste tijd eens van autoverzekering over te stappen? Of wil je mogelijk een nieuwe autoverzekering voor jouw nieuwe auto af gaan sluiten? In beide gevallen is het maken van een goed vergelijk echt cruciaal. Door een goed vergelijk te maken, ben je uiteindelijk in staat om de beste autoverzekering uit te kiezen.

Daarbij is het sowieso goed om te weten dat je uit meerdere autoverzekeringen kunt kiezen. Om welke verzekeringen dit precies gaat en wat de verschillen tussen deze verzekeringen zijn? De antwoorden op deze vragen vind je terug in dit artikel.

WA autoverzekering

Voor alle auto’s in ons land is een WA autoverzekering verplicht gesteld. Dit is de meest basic autoverzekering en is daarmee ook het voordeligste. Wel moet je rekening houden met het feit dat je met een WA autoverzekering van de minst uitgebreide dekking geniet.

Bij een WA autoverzekering is eigenlijk alleen schade aan anderen gedekt. Mocht je schade door eigen toedoen hebben, is dit dus niet gedekt. Dat geldt ook voor diefstal en inbraak, voor ruitschade, voor vandalisme en voor storm- en brandschade.

WA Beperkt casco

Ten opzichte van de WA verzekering is dit nét een stapje hoger. Deze verzekering is dan ook meer geschikt voor auto’s van bijvoorbeeld 6 jaar oud; deze auto’s vertegenwoordigen vaak nog een prima waarde en passen dus niet helemaal bij een WA autoverzekering.

Bij een WA Beperkt casco is schade aan anderen, schade door diefstal en inbraak, ruitschade en storm- en brandschade volledig gedekt. Dit betekent echter ook dat de schade door eigen toedoen niet gedekt is. Ook met een WA beperkt casco verzekering moet je dus mogelijke schade aan je auto zelf betalen.

WA Volledig casco

Tot slot kun je ook nog voor de meest uitgebreide autoverzekering kiezen; de WA Volledig casco autoverzekering. Dit is niet alleen de meest uitgebreide verzekering, maar ook de meest prijzige verzekering. Daar krijg je echter een hoop voor terug.

Bij een WA volledig casco verzekering is je auto eigenlijk tegen alles verzekerd. Tegen schade aan anderen, tegen diefstal en inbraak, tegen ruitschade, tegen storm- en brandschade, tegen schade door eigen toedoen en tegen vandalisme. 

Wat is voor jou de beste autoverzekering?

Wil je een nieuwe autoverzekering afsluiten? Dan kun je dit bij meerdere verzekeringsmaatschappij doen, zoals Centraal Beheer. Voordat je de verzekering af kunt sluiten, moet je wel een goed vergelijk maken. dat is eigenlijk de enige manier waarop je de beste autoverzekering uit kunt kiezen!