Picklebal
Image default
Auto’s en Motoren

Car tracker als voertuigvolgsysteem

Met een car tracker in de auto kunt u een auto beveiligen, altijd zien waar de auto is en nog veel meer. Steeds meer bestuurders kiezen ervoor een auto tracker in de auto te laten monteren. Bijvoorbeeld al wanneer de auto bij de dealer wordt gekocht, maar vaak kiest men ook voor een extern voertuigvolgsysteem.

 

Wat is een car tracker?

Een car tracker is een klein kastje dat in de auto gemonteerd wordt en altijd de locatie doorstuurt naar uw eigen online account. Hierop bekijkt en beheert u alle gegevens, bijvoorbeeld waar de auto momenteel staat en waar de auto is geweest. Een car tracker, ook wel auto tracker of voertuigvolgsysteem genoemd, zorgt er dus voor dat u altijd weet waar de auto staat.

 

Functionaliteiten auto tracker

Een auto tracker beschikt over verschillende functionaliteiten die we hieronder beschrijven:

  • Track en trace – u heeft altijd inzicht in de recente locatie van de auto.
  • Meldingen bij diefstal – wordt de auto gestolen, dan krijgt u een diefstalmelding via een SMS, smartphone app of via de mail. Bekijk direct de positie en stel de politie op de hoogte.
  • Meldingen bij sabotage – wordt het voertuigvolgsysteem losgekoppeld, krijgt u daar ook direct een melding van. Wederom via SMS, smartphone app of via de mail.
  • Rittenregistratie – de geavanceerde software zorgt ervoor dat alle gemeten coördinaten worden verwerkt tot volledige ritten. In het rittenoverzicht ziet u start- en stopadressen, start- en aankomsttijden, aantal gereden kilometers, de totale kilometerstand en meer.
  • Fiscus-proof – wilt u de rittenregistratie gebruiken voor de rittenregistratie voor de Belastingdienst, dan zijn er voertuigvolgsystemen met een Keurmerk RitRegistratieSystemen. Zo weet u zeker dat de rittenregistratie goed wordt bijgehouden.
  • Kilometervergoeding – als u de privéauto ook voor zakelijke ritten gebruikt, is het gewenst een kilometervergoeding bij te houden. Per zakelijk gereden kilometer in de privéauto mag er namelijk € 0,19 onbelast gedeclareerd worden.
https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/auto/