Picklebal
Image default
Bedrijven

Durf jij het aan? Check dan hier hoeveel afval jij maakt!

Sommige mensen denken dat vooral andere mensen, veel afval maken en dat het allemaal wel meevalt. Toch is er een grote kans dat ook jij tot de grote vervuilers behoort. Ook als het alleen al aankomt op wat jij zoal thuis bij het afval gooit. Wil jij weten hoe het bij jou zit? Dan zijn hier wat opties om uit te proberen. Disclaimer: het is dus wel voor de mensen die zichzelf in de spiegel durven aan te kijken: don’t blame the messenger.

Nog steeds hier?

Top dat je nog verder leest. Dit betekent dat je interesse hebt in dit onderwerp en dat je een ongemakkelijke situatie niet meteen uit de weg gaat. Volgens een onderzoek gooien wij per huishouding 9 kilogram restafval per week weg. In Nederland wonen er gemiddeld (begin 2021: CBS) 2,14 mensen in een Nederlandse huishouding. Dus als je alleen woont, betekent dit zo’n 4,2 kg restafval.

Het blijft natuurlijk lastig, want het hangt bij sommige gemeentes hoort GTFT niet bij het restafval en bij andere gemeentes is er sprake van nascheiding van GTFT.

Hoe zit het met de verpakkingen? Landelijk openen wij (gemiddeld) 7 nieuwe verpakkingen per dag.

Wat je dus kunt doen is jouw restafval van een week wegen en elke dag even noteren hoeveel nieuwe verpakkingen jij opent. Daarbij moet je natuurlijk gewoon eerst doen als normaal.  Jezelf inhouden geeft anders natuurlijk een vertekent beeld en dan houd je maar één persoon voor de gek.

Grofvuil Zoetermeer

De smaak te pakken? Dan kun je ook letten op de hoeveelheid grofvuil. Daar ontkom je niet altijd aan. Het advies is wel: kijk of je het nog kunt hergebruiken of recyclen. Met name in de bouw zie je dit steeds meer gebeuren. Ga als je een container nodig hebt, naar een goede leverancier zoals grofvuil Zoetermeer. Bij grofvuil Zoetermeer heb je een goede container en kun je bovendien ook zorgen voor afdekzeilen zodat er geen andere rommel zomaar bij komt. Natuurlijk is grofvuil in Zoetermeer of ergens anders wel een uitkomst in veel situaties.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-zoetermeer/