Picklebal
Image default
Bedrijven

Hoe je jouw huis het beste een industriële look kunt geven

Een industriële look is erg modern, wat vaak wordt gekenmerkt door strakke vormen en weinig kleuren. Door je huis in te richten in een industriële stijl zal het een stuk stoerder ogen. Hieronder vind je enkele tips die jou erbij helpen om jouw huis een stoere industriële tint te geven.

Gebruik de juiste materialen

Zoals al is gezegd, een industriële look straalt robuustheid uit. Dit wordt natuurlijk alleen gecreëerd door ook daadwerkelijk robuuste materialen te gebruiken, zoals beton, ruwhout of metaal. Hierbij is het belangrijk om een goed balans te maken tussen stoerheid en warmte. Door meer beton en metaal in de inrichting te gebruiken, voelt de ruimte iets killer aan. Daarom balanseer je dit met het hout en misschien zelfs wat leer. Een vette toevoeging aan een industrieel interieur is het gebruik van steigerbuis meubels. Dit is eigenlijk een meubelframe gemaakt van buizen, die je in elke kleur kan verven, met daarop een of meerdere bladen van onbewerkt hout.

Let op je kleurgebruik

Doordat je veel ruwe materialen gebruikt, is er ook niet veel sprake van kleur in de inrichting, maar met name veel zwart, wit en grijs. Als je toch wilt gaan voor een mooi kleurtje, dan kan je het beste kiezen voor iets rustigs, zoals cognac of donkerbruin. Dit kan je bereiken door bijvoorbeeld stoelen van leer in huis te halen. Als je te veel felle kleuren zou gebruiken, zou dit erg afsteken tegen de rest van het interieur, waardoor je het rustige en stoere effect van een industriële look zou verliezen.

Steigerbuis meubels en verlichting

Bij een industriële inrichting met steigerbuis meubels, is verlichting in dezelfde industriële stijl niet te missen. Vaak zie je dat er gebruik wordt gemaakt van constructiespotlichten of van industriële hanglampen boven de tafel. Ook hier is er weer een balans te zoeken tussen stoer en warm.

https://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerbuis-meubels/