Picklebal
Image default
Dienstverlening

Laat ook alle zorgen uit handen nemen wanneer je komt te overlijden

Waarom is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten? 

Steeds meer mensen kiezen voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Dit meestal omdat het veel vervelende zorgen uit handen neemt wanneer iemand komt te overlijden. Denk hierbij aan zorgen, zoals alle zaken die geregeld moeten worden, als wel het financiële plaatje. Veel mensen realiseren zich niet hoe hoog deze kosten daadwerkelijk zijn, dit loopt in de duizenden euro’s. Voor veel mensen zijn deze kosten enorm hoog, soms zelfs een te zware last. Niemand wilt zijn naasten opzadelen met allerlei zorgen en kosten, daarom is het vooral verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten!

Welke vormen van uitvaartverzekeringen zijn er?

Let goed op de verschillende uitvaartverzekeringen die er zijn. Grote verschillen zitten er namelijk tussen de verzekeringen, deze zijn zeker niet over 1 kam te scheren. Uitvaartverzekering vergelijk helpt bij het vinden van de beste variant. Sluit niet zomaar een verzekering af maar bekijk vooraf goed wat de mogelijkheden zoal zijn. Uitvaartverzekering vergelijken loont zich in alle opzichten!

Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?

Het belangrijkste verschil is dat een overlijdensrisicoverzekering altijd uitbetaald bij overlijden, bij een overlijdensrisicoverzekering alleen wanneer men overlijd voor de einddatum van het contract. Hierbij wordt een vastgesteld bedrag uitbetaald aan de nabestaanden, dit meestal vrij te besteden is, bijvoorbeeld aan de begrafenis of crematie. Wie kiest voor een uitvaartverzekering is heel het leven verzekerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een uitvaartverzekering?

Wie kiest voor deze verzekering heeft gegarandeerd geen zorgen over de begrafenis of crematie. De kosten worden altijd betaald, geen onverwachte kosten voor de nabestaanden. Verschillende mogelijkheden zijn er, simpel met een lage premie of aanvullend indien gewenst. De beste uitvaartverzekering kan iedereen gemakkelijk vinden door zelf te vergelijken. Het grootste nadeel is dat men veel geld betaald wanneer men pas op latere leeftijd overlijd…

De 3 beste tips bij het afsluiten van een uitvaartverzekering

  • Uitvaartverzekering vergelijk! Het vergelijken van de verschillende verzekeringen zorgt voor het vinden van de beste optie. Lang niet iedere uitvaartverzekering is even goed. Wie de tijd en moeite neemt om te vergelijken vind beste uitvaartverzekering. Vergelijk en vind ook de beste prijs, te veel betalen is zo niet nodig!

  • Let goed op de voorwaarden en waar je zoal recht op hebt. Grote verschillen zijn er tussen de verzekeringen en aanbieders.

  • Controleer de betrouwbaarheid van de aanbieder zo goed mogelijk. Kies voor een betrouwbare verzekeraar waar je een goed gevoel bij hebt. Natuurlijk is het nooit leuk om dit soort zaken te regelen, maar neemt een hoop zorgen uit handen!