Picklebal
Image default
Groothandel

Onthardingszout en tijdsgestuurde regeneratie

Het regenereren van de harstkorrels in een waterontharder is een cruciaal proces voor de werking van het apparaat. Tijdens dit proces vindt namelijk het reinigen van de harstkorrels plaats, die zorgen voor de opname van calcium- en magnesiumionen uit het water. Hierdoor wordt uw water zacht met alle voordelen van dien. Per waterontharder verschilt het moment waarop regeneratie op basis van onthardingszout plaatsvindt. U kunt dit bijvoorbeeld doen op basis van tijdssturing.

Wat houdt tijdssturing bij een waterontharder in?

Bij een regeneratieproces op basis van tijdssturing kunt u zelf het moment aangeven, waarop het regenereren van de harstkorrels met onthardingszout plaatsvindt. Dit heeft als voordeel dat u zelf de dag en tijd kunt kiezen, waardoor u zo min mogelijk last heeft van het regeneratieproces. U kiest immers een tijd waarop u geen onthard water nodig heeft.

Het nadeel van tijdssturing in een waterontharder

Regeneratie op basis van een tijdssturing heeft een belangrijk nadeel. Hoeveel water u verbruikt, de regeneratie vindt plaats na zoveel tijd en dagen. Bent u dus op vakantie en verbruikt u nauwelijks water, dan nog zal de regeneratie plaatsvinden op de door jou ingevoerde tijdstippen. Dit zorgt dus voor een verkwisting van water en regeneratiezout. En een verkwisting van zowel water als onthardingszout zorgt weer voor meer kosten. Om onthardingszout bij te vullen, wendt u zich tot H. van Namen B.V. met een groot assortiment aan regeneratiezout.

Andersom levert het ook problemen op

Bovenstaand probleem levert andersom natuurlijk ook problemen op. Heeft u momenten dat u meer water verbruikt dan normaal, dan zijn de harstbolletjes van uw waterontharder ook sneller verzadigd met kalkdeeltjes. Is de tijd waarop de regeneratie plaatsvindt nog niet bereikt, dan zult u het voor een korte periode moeten doen met hard water. Een tijdsgestuurde waterontharder is dus alleen handig voor u, wanneer u een vast verbruik van water heeft en dit verbruik nauwelijks schommelt.

 

https://www.vannamen.nl/