Picklebal
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarom zou ik een elektronische sigaret kopen?

Het kopen van een elektronische sigaret kan een aantal voordelen hebben wanneer u deze gebruikt om te stoppen met het roken van traditionele tabak. Zo zit er in de E-liquid, welke gedampt wordt in de elektrische sigaret, geen schadelijke kankerverwekkende chemische stoffen zoals teer. Daarnaast is het met E-liquid ook mogelijk om de nicotineverslaving af te bouwen. Dit is iets wat met de traditionele sigaret niet mogelijk is waardoor stoppen met roken erg lastig is. Ook zijn de E-liquids van de elektronische sigaret in verschillende smaken, van verschillende merken en met verschillende liquidverhoudingen beschikbaar. Zo is er voor iedereen wel een passende smaak.

Elektrisch roken is minder ongezond!

Een elektrische sigaret bevat geen tabak en dus ook geen schadelijke chemische stoffen zoals teer. Hierdoor is elektrisch roken, volgens onderzoek, 95% minder ongezond dan de traditionele sigaret. Alleen al om die reden zou het verstandig zijn om te stoppen met het roken van tabak en over te stappen naar elektrisch roken. Maar zitten er dan helemaal geen schadelijke stoffen in de elektronische sigaret? Daar wordt momenteel nog onderzoek naar gedaan. Kleur- en smaakstoffen, welke in de E-liquid zitten, zijn in principe niet schadelijk en zijn goedgekeurd voor het gebruik in voedsel. Echter is het nog onduidelijk wat er gebeurd na verhitting van deze stoffen in de E-sigaret.

De clearomizer is een belangrijk onderdeel van de E-sigaret

Voor de dampervaring is de clearomizer een belangrijk onderdeel. In de clearomizer wordt namelijk de E-liquid opgeslagen en wordt deze vloeistof door middel van het verhittingselement omgezet naar damp die de gebruiker inhaleert. Er zijn veel verschillende clearomizers en bijbehorende verhittingselementen op de markt. Deze bepalen voor een groot gedeelte de smaakbeleving en de dampervaring.

https://www.slimroken.nl/