Picklebal
Image default
Bedrijven

WordPress is volledig gratis

Iedereen die het wilt kan WordPress gratis gebruiken. Het is namelijk een open source systeem. Dat houdt in dat broncode van de software voor iedereen toegankelijk is. Iedereen is dus ook vrij om deze aan te passen en deze aangepaste versie te verspreiden. Open source systemen zitten dan ook vaak vol met handige plug-ins. Dat geldt ook voor WordPress.

 

WordPress en plug-ins

WordPress is wellicht het platform met de meeste goede plug-in. Bovendien kun je die via de ontwikkelingsomgeving eenvoudig downloaden en installeren. Elke plug-in is voorzien van reviews van gebruikers. Je kunt bijvoorbeeld een plug-in downloaden om jouw website verder naar jouw smaak aan te passen. Een ander voorbeeld is een SEO plug-in waarmee je kunt zorgen voor een hogere vindbaarheid van jouw website op zoekmachines. Eigenlijk is er voor alles wat je maar kunt bedenken wel een plug-in. Daardoor biedt WordPress ongeëvenaarde vrijheid aan mensen aan die niks van programmeren of webdesign afweten.

 

Online hulp van miljoenen gebruikers

WordPress wordt door erg veel mensen gebruikt. Dat is uiteraard handig voor beginnende gebruikers. Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk, maar je kunt altijd nog tegen een probleem aanlopen. Online zijn er talloze forums te vinden waarop gebruikers vragen stellen. Deze worden eigenlijk altijd snel beantwoord door mensen met veel ervaring in WordPress. Wanneer je een probleem hebt dan zul je waarschijnlijk snel een oplossing kunnen vinden. De gebruikers van WordPress vormen samen een grote en hulpvaardige community.