Picklebal
Image default
Bedrijven

Adiabatische koeling voor je bedrijfsruimte

Een adiabatische koeling, misschien heb je er wel eens van gehoord. Een adiabatische koeling is ideaal om grote ruimtes zoals een bedrijfsruimte goed koel te houden. Tegenwoordig is een adiabatische koeling een veel gebruikte term in de koelsystemen wereld. Deze koelsystemen zijn erg zuinig en kunnen extreem goed koelen. In deze korte blog gaan we wat dieper in op deze koelsystemen. Lees hieronder dus snel verder!

Hoe werkt een adiabatische koeling?

Deze koelsystemen gebruiken water om de lucht goed te koelen. De adiabatische koeling wordt ook wel een verdampingskoeler genoemd, omdat die het water verdampt en via een koelmembraan koude lucht maakt. Het koelmembraan wordt altijd vochtig gehouden door een ingebouwde tank. Het water in deze koelsystemen wordt door de energie die het verbruikt verdampt en wordt door middel van het membraan koel gemaakt. Na dit proces wordt de lucht door de ruimte geblazen, waarna die ruimtes erg goed afkoelen. Deze koelsystemen zijn ecologische en de luchtvochtigheid blijft ook op level. De adiabatische koeling een ideaal systeem dus!

Grote open ruimtes

De adiabatische koelsystemen zijn ideaal om grote open ruimtes goed af te koelen. Het koelsysteem maakt gebruik van erg krachtige ventilatoren die de lucht goed kunnen verspreiden in grote en drukke ruimtes. De adiabatische koeling komen ook in een vrij mobiele vorm, waardoor je ze gemakkelijk kan verplaatsen wanneer dit nodig is. Deze koelsystemen zijn ook erg geschikt voor ruimtes met open ramen en deuren. Het koelsysteem is zo krachtig dat het zelfs die ruimtes koel houdt.

https://duravert-portacool.com/adiabatische-koeling/