Picklebal
Image default
Verbouwen

Je woning beveiligen

Inbreken voorkomen door het gebruik van cilindersloten

 

Ondanks dat het aantal inbraken de laatste jaren wat aan het teruglopen is, moet je toch voorkomen dat er bij je kan worden ingebroken. Dat kun je op veel manieren doen. Een van de beste manieren, om ervoor te zorgen dat een inbreker niet binnenkomt, is het nemen van een hond. Het blaffen van een hond zal een inbreker zeker afschrikken. Omdat niet iedereen een hond wil nemen, kun je er ook voor zorgen dat er licht aangaat, wanneer een ongenode gast te dicht bij je woning komt. Dat heeft ook een afschrikkende werking. Ook bij het plaatsen van een alarm, wat je duidelijk aan de voorzijde van de woning aangeeft, zal de inbreker voorbijlopen. Dat geldt ook door het plaatsen van een camera. Je moet daarbij aangeven dat alles wordt opgenomen, als je zonder toestemming naar binnengaat. Door het gebruik van SKG 3* cilindersloten laat je zien dat je nagedacht hebt over de beveiliging van je woning.

Gebruik goed hang- en sluitwerk

 

Tegenwoordig worden vaak sloten gebruikt met een cilinderslot. Dat is vooral van groot belang bij een voor- en achterdeur. Zo’n slot is al een grote verbetering ten opzichte van een gewoon slot. Toch moet je daar ook aanpassingen bij aanbrengen. Doe je dat namelijk niet, dan kan een inbreker alsnog gemakkelijk binnenkomen. Hij zal dan gaan kerntrekken. Daarvoor heeft hij een geharde schroef nodig, een boortol en een klauwhamer. Hij zal de geharde schroef in het sleutelgat van de cilinder schroeven en daarna met een klauwhamer de cilinder afbreken. Daarna kan hij gewoon de deur openmaken.

De cilindersloten extra beveiligen

 

Wanneer je een deur met alleen een goed slot hebt, heb je niet genoeg. Je moet een goed slot hebben, maar ook goed deurbeslag. Met alleen een goed slot is het voor een inbreker ook een fluitje van een cent om binnen te komen. Je moet aan de buitenzijde een gehard stalen slotplaat gebruiken, die over de cilinder valt. Deze slotplaat wordt niet via de buitenzijde met schroeven vastgemaakt, maar via de binnenzijde met twee of vier schroeven. Gebruik veiligheidsbeslag dat aan Politie Keurmerk Veilig Wonen voldoet. Dan weet je zeker dat een inbreker niet de cilinder kan stukmaken en kan hij maar moeilijk binnenkomen. Door je woning op deze manier te beschermen, kun je bij je verzekeringsmaatschappij een korting krijgen op je te betalen premie. Bij nieuwe woningen is het beveiligen volgens het Politiekeurmerk verplicht.

2-gelijksluitende-cilindersloten

 

In de praktijk worden vaak 2-gelijksluitende-cilindersloten gebruikt. Om te voorkomen dat je voor iedere deur een aparte sleutel nodig hebt, kun je 2-gelijksluitende-cinlindersloten gebruiken. Dan heb je voor meerdere deuren een en dezelfde sleutel. Een grote sleutelbos heb je dan niet nodig. Kijk daarvoor op het veelzijdige aanbod: https://mc-cilinder.nl/cilinderslot/

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/gelijksluitende-cilinders/2-gelijksluitende-cilinders/