Picklebal
Image default
Bedrijven

Wat is een subwoofer?

Wat is een subwoofer?

Wat is een subwoofer? Een subwoofer is een speciale luidspreker die ervoor zorgt dat geluid bij lage tot zeer lage tonen , goed uitkomt. Een subwoofer is te combineren met een actieve speaker omdat zowel actieve speakers als subwoofers doorlusbaar zijn. Een ander groot voordeel van actieve speakers is dat ze eenvoudig zijn te vervoeren en ook niet te veel ruimte in beslag nemen.

Wat is het verschil tussen passieve en actieve speakers?

Wanneer u op zoek bent naar een mooi paar nieuwe luidsprekers, dan wilt u natuurlijk eerst weten wat het verschil is tussen passieve en actieve speakers. De twee soorten die het meest voorkomen zijn passieve en actieve speakers. Een actieve speaker is een speaker die een ingebouwde versterker heeft. Deze speakers zijn er van veel merken, zoals Power Dynamics. Deze actieve spelers hebben als voordeel dat ze u een plug en play systeem aanbieden waardoor ze eenvoudig aan te sluiten zijn. Daarnaast hebben actieve speakers een ingebouwde versterker. Deze versteker is zo afgestemd dat hij het beste geluid , als mogelijk, geeft. Een ander voordeel is dat actieve speakers doorlusbaar zijn, wat inhoudt dat het mogelijk is meerdere speakers aan elkaar te koppelen d.m.v een kanbel.

Wat is een passieve speaker?

Naast de actieve speakers, zijn er ook passieve speakers! Bij een passieve speaker kopen is het belangrijk te kiezen voor de juiste versterker. Dit omdat een passieve speaker geen ingebouwde versterker heeft. Passieve speakers bieden wel een aantal voordelen ten opzichte van actieve speakers. Zo hebben passieve luidsprekers niet een aparte stroom voorziening nodig. Hierdoor heeft u geen last meer van dikke kabels, om een betere geluidskwaliteit te krijgen. Wel heeft de passieve speakers helaas een aantal nadelen. Zo is het een nadeel dat je een passieve speaker dient te bedienen met een versterker of een mixer. Er zitten dan ook niet eenvoudige knoppen op de luidsprekers, waarmee u het geluid kunt bedienen. Dit kan vervelend zijn op bijvoorbeeld een feestje waarbij u snel het geluid wat hoger of lager wilt zetten. Ook is een passieve speaker set minder mobiel. Wel zijn er veel keuzes in passieve speakers in diverse modellen, wat de kans groot maakt dat er een geschikte speaker voor u tussenzit!

Meer weten of een subwoofer kopen? Kijk snel verder bij Audiogigant.

https://audiogigant.nl/