Picklebal
Image default
Gezondheid

Werken in Nederland als buitenlander

In Nederland is iedereen verplicht om zichzelf te verzekeren voor ziektekosten. Ook als u komt werken in Nederland als buitenlander, dient u daarom een zorgverzekering af te sluiten. Nu zijn er veel verschillende zorgverzekeraars waar u uit kunt kiezen, maar ze houden vaak geen rekening met uw situatie als immigrant. Bij HollandZorg doen we dit wel. Dit is een zorgverzekering speciaal voor buitenlanders die voor een korte of langere periode in Nederland komen wonen en werken. Wij bieden een zorgverzekering voor u en uw gezin, die eenvoudig en snel af te sluiten en weer op te zeggen is.

HollandZorg verzekering afsluiten

Als u vanuit het buitenland in Nederland komt wonen, dan moeten er veel zaken geregeld worden. Om een zorgverzekering te kunnen afsluiten, is het een vereiste om als inwoner van Nederland ingeschreven te staan. Dit kunt u zelf regelen bij de gemeente in de plaats waar u gaat wonen. Bij HollandZorg kunt u naast een basisverzekering ook kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen, zodat u specifieke zorg vergoed kunt krijgen. Ook voor een losse tandartsverzekering naast uw basisverzekering kunt u bij ons terecht. HollandZorg helpt u graag om een zorgverzekering af te sluiten die het beste bij u past.

EHIC kaart

Wanneer u een zorgverzekering afsluit, ontvangt u een zorgpas waarmee u kunt aantonen dat u verzekerd bent. Hierop staan uw persoonlijke gegeven en verzekeringsgegevens vermeld. Bij HollandZorg is uw zorgpas tegelijkertijd ook uw EHIC kaart. Met deze ‘European Health Insurance Card’ heeft u recht op noodzakelijke medische zorg wanneer u in een EU/EER-land of in Zwitserland verblijft. In dit geval staan onze medewerkers bij de alarmcentrale voor u klaar om u verder te helpen. Wilt u meer informatie over onze zorgverzekering, of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

https://www.hollandzorg.com/nl