Picklebal
Image default
Bedrijven

De A3 Methodiek kan nu bij ons

 

In het kantoorleven lijken vergaderingen, meetings, plannen, besprekingen en notities elkaar op te volgen. Een volle mailbox, een voorstel en plannen die op het bureau slingeren om te worden doorgenomen. Om gek van te worden soms. Met de nieuwe A3 methodiek, het A3 plan is dan verleden tijd.

Wat houdt de A3 methodiek in?

 Het is een nieuwe methodiek die ervoor zorgt dat u niet steeds meer al die dikke stapels papier moet doornemen. DE A3 methodiek is erop gericht meer sturing te bereiken met minder papier. Zoals de naam doet vermoeden, moet een plan op 1 A3 passen. Waarom zou een inspirerend plan met een helder missie en doelstellingen in een heel dik plan moeten worden vormgegeven? Met het A3-plan kunt u het het jaarplan snel en doeltreffend realiseren monitoren. Deze pijlers vormen de basis voor de A3 methodiek, een werkwijze om te komen tot een gedragen plan en een gegarandeerde uitvoering daarvan.

Waarom is het A3 methodiek succesvol?

 Met deze methode, het schrijven van een A3-plan wordt veel aandacht besteed aan binnen de organisatie draagvlak te creëren om het jaarplan zo optimaal mogelijk uit te voeren. De A3 methodiek zorgt er uiteindelijk voor er meer sturing is en minder papier. De A3 methodiek is ook dé werkwijze voor meer inspirerende managementgesprekken. Doordat het plan op 1 A3 past is er ook meer ruimte voor wendbaarheid. Hierdoor ontstaat er meer focus, meer draagvlak en minder verspilling van papier. Het werkt ook makkelijk, want in overzicht, op 1 papier, ziet u in oogopslag de stappen van visie tot actie. Hierdoor is een A3-plan niet alleen strategisch goed inzetbaar, maar ook op operationeel niveau. Het A3-plan zorgt voor meer rust, focus en uiteindelijk actie. Die drie punten maken een A3 methodiek succesvol.