Picklebal
Image default
Aanbiedingen

Een opkoper van platen langs laten komen

Als je in het bezit bent van vinyl platen kan je er misschien aan denken om een opkoper van platen te laten komen om de platen van je op te kopen. Wie weet wat je er nog voor krijgt. Omdat er tegenwoordig niet veel gebruik meer wordt gemaakt van platen is het misschien wel de ideale manier om je geld te verdienen, zeker wanneer je er zelf geen gebruik meer van maakt. De platen worden regelmatig nog wel verkocht aan de echte liefhebbenrs en de opkoper platen gaat zo het hele land af op zoek naar nog platen die in de winkel kunnen komen te liggen. 

Oude platen zijn meer waard

Hoe ouder en hoe authentieker de plaat is, hoe hoger de prijs is die de opkoper van de platen er voor wil betalen. Het gaat hierbij natuurlijk om platen die tweedehands zijn en vroeger al eens zijn gebruikt. De prijs die de opkoper van de platen ervoor over heeft is ook afhankelijk van de muziek die het afspeelt. Is het bijvoorbeeld van de Beatles, dan zal de plaat een stuk meer waard zijn dan wanneer de plaat is van een band of muzikant die niet zo bekend is. 

In welke staat zijn de platen?

Er wordt door de opkoper van de platen uiteraard wel gekeken naar de staat van de platen en hoelang hier nog mee kan worden gedaan. Wanneer de platen nog helemaal in een goede staat zijn, zal er ook een hoger bedrag voor worden neergelegd. Maar wanneer de plaat niet meer in goede staat is en de muziek niet meer goed afspeelt, is het mogelijk dat de opkoper helemaal niets voor de plaat over heeft en deze eventueel niet mee wil nemen. Kijk hier dus goed naar voordat je de platen aan de opk0per gaat aanbieden.