Picklebal
Image default
Dienstverlening

Hoe kun je je hoverboard op de juiste manier opladen en hoe veilig zijn hoverboards?

Hoverboards worden aangedreven door de nieuwste generatie Lithium-Polimer of “Li-Po” oplaadbare batterijen.

Voor degenen die deze Li-Po-batterijen nog niet kennen, is het belangrijk om te weten dat ze verschillen van de vorige batterijen doordat ze bijna volledig opgeladen blijven en dus veel langer meegaan en het eigenlijk ook niet de bedoeling is dat ze helemaal leeglopen. Ze produceren veel kracht en zijn, als ze te ver leeg raken, gevoelig voor thermische runaway (kernsmelting), dus naast dat we in dit artikel willen uitleggen hoe je een kwaliteitsproduct kunt kopen, willen we ook wat informatie over de veiligheid met je delen.

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat wanneer de batterij bijna leeg is, je moet stoppen met rijden op het board en als je het batterijalarm hoort dus niet nog een rondje moet maken. Hoewel je door de constante spanning wel gewoon kunt blijven rijden, kan dit de levensduur van je batterij op de lange termijn ernstig verkorten. Als je de batterij meer dan dat de bedoeling is leeg laat lopen, kun je het zelfs forceren tot een punt waarop deze niet meer wil opladen en dus geen lading meer zal accepteren. In dit geval kan de batterij zeer heet worden en mogelijk andere interne componenten beschadigen. De moraal van het verhaal is dus: stop met rijden wanneer het alarm afgaat wat aangeeft dat je bijna een lege batterij hebt (continu piepen).

Ten tweede wordt het, in tegenstelling tot andere soorten batterijen, niet aangeraden om een ​​Li-Po-batterij met een volledige lading weg te zetten omdat dit ook de levensduur van de batterij op de lange termijn zal verminderen. Het goede nieuws is dat onze ingenieurs hieraan al hebben gedacht en dat onze opladers een eenvoudig laadsysteem voor rood licht/groen licht gebruiken. Wanneer de oplader groen wordt, is de batterij optimaal opgeladen voor de veiligheid en voor de levensduur van de batterij en heb je ook voldoende batterijduur om goed met je board te kunnen rijden. Let er wel op dat je de oplader moet loskoppelen wanneer deze groen wordt, zodat je niet blijft doorgaan met het opladen van je board. Als je dat zou doen, ja, je snapt het al, wordt de levensduur van de batterij verkort. Er is een circuit aanwezig om dit te voorkomen, maar het is altijd een goede gewoonte om een ​​Li-Po-batterij los te koppelen wanneer deze niet wordt opgeladen, voor het geval dat het beveiligde circuit toch uitvalt. Gebruik de bescherming als een back-up en doe er je voordeel mee.

Dus het is eigenlijk heel gemakkelijk: koop je product bij een dealer, die het belang van solide elektronica kent en stel een alarm van maximaal drie uur in. Ontkoppel de oplader wanneer je alarm afgaat of als het licht groen wordt.

 

Kijk voor meer informatie op de site van Swheels

 

 

 

https://www.swheels.nl