Picklebal
Image default
Woning en Tuin

De meest voorkomende problemen van cilinders

Het kan zijn dat na lange tijd je cilinder niet goed meer werkt. Dit kan komen omdat hij kapot, drooggelopen of versleten is, maar ook als je sleutel niet meer goed is.

De sleutel blijft steeds haken

Als je de sleutel in het slot wil omdraaien en dit lukt niet goed, dan is de cilinder versleten of je hebt een slechte kopie. Om dit te controleren moet je eerst beide zijden van het slot testen, als een van beide zijden (meestal de binnenzijde) wel werkt, is de cilinder kapot en moet deze vervangen worden.

Als beide zijden niet werken moet je de cilinder even uit het slot halen voor je hem opnieuw test. Als die ook dan slecht werkt licht het probleem waarschijnlijk bij de sleutel en moet je een andere sleutel halen.

De sleutel lijkt niet goed in het slot te passen

Als je de sleutel niet goed meer in het slot krijgt zal uitdroging van de cilinder waarschijnlijk het probleem zijn. Een beetje slotspray op de cilinder zal dan helpen. Check ook of de sleutel niet krom of beschadigd is. Probeer hem recht te buigen als dit het geval is.

De sleutel wil niet omdraaien

Als je de sleutel niet omgedraaid krijgt in het slot, dan is de cilinder geblokkeerd. Je zou kunnen proberen hem werkend te krijgen met wat slotspray en een paar tikken tegen de sleutel te geven als die in het slot zit, maar het beste is om de cilinder dan te vervangen door een merkcilinder zoals bijvoorbeeld een cilinder van Litto of Tesa.

Als de cilinder aan beide zijden geblokkeerd is, kan je hem helemaal niet meer uit het slot halen, ook niet als de deur open is. Dan zal de cilinder zelfs open geboord moeten worden.