Picklebal
Image default
Zakelijke dienstverlening

De EBI inspectie: Eerste Bijzondere Inspectie van uw stookinstallatie

De EBI inspectie, ook wel de Eerste bijzondere Inspectie, is een belangrijke inspectie. Het spreekt voor zich dat u zeker wilt zijn dat uw stookinstallatie volledig naar behoren werkt. Op de eerste plaats is dit natuurlijk belangrijk voor de veiligheid, maar daarnaast is het ook belangrijk voor bijvoorbeeld uw energierekening. Wanneer de stookinstallatie niet naar behoren werkt, dan kan dit leiden tot een hogere energiefactuur. Dit wilt u voorkomen. Het is daarom altijd belangrijk om een EBI inspectie uit te laten voeren. Door dit te doen zorgt u er direct voor dat u voldoet aan de eisen die door zowel de overheid als verzekeraars worden gesteld.

De wettelijke grens voor de EBI inspectie

De EBI inspectie heeft een heel belangrijk doel. Deze inspectie, welke professioneel uitgevoerd kan worden door K.K. Brandertechniek uit Vught, is bedoeld om de toestand van de stookinstallatie te controleren. Het spreekt voor zich dat het belangrijk is om de onderhoudstoestand goed te laten controleren, zodat u zekerheid heeft. Tot de EBI inspectie behoort ook het controleren van de brandstofleiding. De Nederlandse overheid heeft een grens opgesteld met betrekking tot de wettelijke verplichting tot het laten uitvoeren van de EBI inspectie. Wanneer de stookinstallatie een vermogen boven de 100KW heeft, dan is het wettelijk verplicht om een EBI inspectie uit te laten voeren.

De EBI inspectie laten uitvoeren door een professional

Het is niet toegestaan om een EBI inspectie te laten uitvoeren door een willekeurige partij. Deze inspectie moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde professional, zoals K.K. Brandertechniek uit Vught. Deze partij heeft zich gespecialiseerd in het uitvoeren van EBI inspecties en staat voor u klaar met een zeer complete dienstverlening. U kunt altijd rekenen op de beste service in combinatie met de juiste garanties. Natuurlijk kunt u altijd eerst contact opnemen voor meer informatie of advies over de EBI inspectie.

https://kkbrandertechniek.nl/