Picklebal
Image default
Dienstverlening

Mijn deur is dichtgevallen, kan ik een slotenmaker bellen?

Er zijn altijd mensen die problemen hebben met sloten, deuren of sleutels. Als je echt niets kan doen om je slot open te krijgen dan ben je waarschijnlijk aangewezen op een slotenspecialist. Hieronder geven we uitleg over wat er gebeurt als je beroep doet op ervaren slotenmakers en andere professionals in deze sector. Slotenmaker in Delft kan je helpen!

Wat doet een slotenmaker?

Een slotenmaker is ervaren in het maken van nieuwe sleutels voor deuren en ook in het vervangen, herstellen of openmaken van sloten. Hij kan je bovendien adviseren over veiligheidsbeslag (sleutelbeveiliging) en andere manieren om je woning of kantoor te beveiligen. Vaak kan de slotenmaker ook direct een reparatie uitvoeren, zodat je weer snel naar binnen kunt.

Belangrijkste taken van een slotenmaker zijn:

  • Het vervangen, herstellen of openmaken van sloten
  • Adviseren over veiligheidsbeslag (sleutelbeveiliging) en andere manieren om je woning te beveiligen
  • Reparatie uitvoeren

Hoe werkt een slotenmaker?

Als je problemen hebt met sloten, deuren of sleutels dan kun je beroep doen op de hulp van een ervaren slotenmaker. Deze zal proberen om je weer snel binnen te krijgen of om de schade zoveel mogelijk beperkt te houden.

Er wordt onderzocht wat er precies aan de hand is en ook de techniek die gebruikt moet worden, afhankelijk van het probleem. Daarnaast zal de slotenmaker ook een offerte uitbrengen, zodat je weet wat de kosten worden. Let erop dat je dit altijd van te voren bespreekt. Zo voorkom je dat je voor onverwachte kosten komt te staan.

Wat zijn de kosten van een slotenmaker?

De prijs voor het inhuren van een slotenmaker kan variëren, afhankelijk van het probleem. Soms is er alleen sprake van materiële schade en soms moet ook de slotenmaker de slot komen openmaken, waardoor de prijs hoger wordt.

Een goede slotenmaker zal altijd eerst laten weten wat het probleem is en hoeveel tijd hij vraagt om dit op te lossen. Houd er rekening mee dat de prijs hoger kan zijn dan je verwacht, maar in veel gevallen is dit wel de enige oplossing.