Picklebal
Image default
Bedrijven

Wat moet je doen om te kunnen werken bij een ingenieursbureau?

Ingenieursbureau’s houden zich vooral bezig met het beheer en de inrichting van een gebouwde of natuurlijke omgeving. Als ingenieur heb je kennis van bepaalde technische doelen en lever je veel toegevoegde waarde aan de maatschappij aan. Ieder ingenieursbureau is anders en niet ieder ingenieursbureau verricht werk in alle onderstaande voorbeelden: 

  • Het managen en organiseren van grote projecten

  • Milieu en water 

  • Mobiliteit en infrastructuur

  • Ruimtelijke inrichting

  • Industrie en bouw 

Zoals je ziet kan ieder bureau zich bezighouden met 1 van deze dingen of soms zelfs meerdere. Over het algemeen levert een ingenieursbureau werk zoals het ontwerpen, ontwikkelen, begeleiden en optimaliseren van verschillende projecten of investeringen. 

De expertise 

Nederland is een land waar we altijd al vechten tegen het water dat om het land heen licht en door het land loopt. Doordat Nederland altijd al een drassig land is geweest, levert dit voor de ingenieursbureaus veel werk op. Dit betekend ook dat er al lang veel ingenieursbureaus zijn. Zonder de ingenieur zou het land misschien wel niet bestaan. 

Doordat Nederland al zoveel ervaring heeft in het vechten tegen water en land om de mobiliteit en bereikbaarheid van onze maatschappij op orde te houden, staat Nederland ook op nummer 1 doordat er veel kennis en expertise in het land is bij de ingenieurs. De meeste grote bureaus verrichten ook werkzaamheden in het buitenland. De kleinere bureaus houden zich vooral bezig met de nationale of lokale opdrachten. 

Opleidingskeuze 

Wil je graag werken in de industrie en bij een ingenieursbureau terecht komen? Dan is het vooral belangrijk om te bedenken in welke richting je dit wilt gaan doen. Zoals je hierboven ziet zijn er verschillende richtingen die je op kunt gaan en bedenk ook voor jezelf of je bereid bent in het buitenland te gaan werken en wonen voor een langere periode. Doordat grote bureaus ook werk leveren in het buitenland heb je hier de kans naar.