Picklebal
Image default
Zakelijke dienstverlening

KLM honderd jaar, wat doe je dan goed volgens de theorie van DISC ?

DISC -stijlen ontrafeld: wat doen ze bij honderd jaar?

KLM 100 jaar, gefeliciteerd! Een geweldige mijlpaal welke niet veel bedrijven, en al helemaal niet luchtvaartmaatschappijen, gegeven is. Je doet dan iets heel goed, hoe verhoudt dat zich tot de verschillende DISC-stijlen?

D-stijl – DISC

Tijd is geld voor deze stijl. Dé keuze voor een directe vlucht vanuit Nederland is natuurlijk de KLM. Geen tijd verdoen met overstappen. Wat ook wel meespeelt is het aanzien dat de KLM heeft. Dit kan meewegen in een keuze vanuit de D-stijl.

I-stijl – DISC

De I-stijl in ons is vooral van het gevoel. De mooie herinneringen van (verre) reizen, de romantiek die er nog steeds wel aan vliegen kleeft. Heel belangrijk is natuurlijk ook de vriendelijkheid van het (vlieg)personeel. Welkom op deze vlucht!

S-stijl – DISC

De KLM heeft altijd voor een gevoel van veiligheid gestaan. Dit is erg belangrijk voor de S-stijl in ons. Vliegen blijft altijd toch best wat spannend. Ook heel fijn; het gevoel van thuiskomen, zeker wanneer je in een ver land aan boord stapt.

C-stijl – DISC

Als we onze C-stijl aanspreken dan is het natuurlijk de betrouwbaarheid. Ik vraag, wij vliegen. Punctueel. Niets vervelender dan dat je bestemmingsplanning in de soep loopt. Goede voorzieningen en service aan boord is ook doorslaggevend.

Waar geeft een DISC profiel inzicht in?

Welke vragen beantwoord een DISC profiel? Wat is je natuurlijke manier van doen? Wat is je stijl van communiceren? Wat zijn je onbewuste drijfveren? Inzicht in ons gedrag, in hoe we iets doen en waarom we iets doen helpt ons om onze talenten en kwaliteiten beter te benutten. Het maakt ons bewust van het effect van ons gedrag en hoe we effectiever kunnen zijn. Met deze kennis werk je prettiger en bereik je betere resultaten! Met een DISC profiel krijg je dus zelfinzicht. Wil meer dan alleen zelfinzicht, dan is het volgen van  een DISC training een perfecte methode om meer inzicht te krijgen in elkaar.

DISC training: inzicht in elkaars drijfveren

Met een DISC training krijg je inzicht in elkaars onbewuste drijfveren. Maar ook kwaliteiten en voorkeuren worden tegen elkaar afgezet. Tijdens een DISC training wordt vaak gewerkt met en DISC teamgrid. Hierdoor worden tijdens de DISC training voor teams elkaars kwaliteiten en valkuilen in één oogopslag zichtbaar. Een hartstikke mooi instrument dus! Overigens een wil je een DISC training voor je team organiseren, kijk dan ook eens naar het integreren van feedback geven en ontvangen  als onderdeel van de training.

Training feedback geven en ontvangen voor teams

Binnen teams wordt feedback geven en ontvangen vaak als lastig ervaren. Men raakt elkaar persoonlijk of de hulp die geboden wordt, wordt als bemoeienis ervaren. Een training feedback geven en ontvangen kan daar een oplossing voor bieden. Zeker als het combineert met inzicht in elkaar – door bijvoorbeeld te werken met een DISC profiel – leg je een sterk fundament onder een teamcultuur waarbinnen elkaar helpen, en dus feedback geven en ontvangen, in het DNA van het team wordt ingevoerd.

https://style-by-yvs.nl/lifestyle-by-yvs/zakelijk/